19 / 04 / 2024

Ünlü ekonomistten kıyamet senaryosu! “Daha fazla vergiye hazır olun!” dedi ve ekledi

Ünlü ekonomistten kıyamet senaryosu! “Daha fazla vergiye hazır olun!” dedi ve ekledi

Ekonomist Atilla Yeşilada, deprem bölgesini tekrar yapılandırmak için krizdeki Türkiye’nin 100 milyar doları bulan kaynağa ihtiyacı olacağını söyledi. Yeşilada, depremin etkilerini ortadan kaldırmak için “Daha fazla vergiye hazır olun” ifadelerini kullandı.



10 kentte büyük yıkım yaratan deprem büyük bir felakete dönüşerek tüm Türkiye'yi derinden sarstı. Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketine dönüşen depremde 40 binden fazla insan yaşamını yitirdi ve can kayıpları her geçen gün artıyor. Türkiye, tarihinin en derin krizini yaşarken bir dizi ihmaller zinciri yüzünden felakete dönüşen depremin ekonomiye çıkaracağı fatura da ciddi bir sorun olarak karşımızda duruyor.

Ekonomist Atilla Yeşilada, depremin servet kaybı ve üretim kaybı olmak üzere iki boyutu olduğunu söyleyerek, henüz kesinleşmeyen faturanın 100 milyar dolara kadar çıkabileceğini belirtti. Gerekli olan bu kaynağın başta vergiler olmak üzere, para basarak ve dışardan borçlanarak elde edileceğini söyleyen Yeşilada, “Daha fazla vergilendirilmeye hazır olun” ifadelerini kullandı.

Ünlü ekonomistten kıyamet senaryosu! “Daha fazla vergiye hazır olun!” dedi ve ekledi

FAKİRİ ÇOK ETKİLER

Bölgede ortalama gelirinin Türkiye'nin oldukça altında olduğunu ve zararı büyük ölçüde kamunun karşılayacağını söyleyen Yeşilada şöyle konuştu: “Kamu tüm harcamaları insanlardan toplanan vergilerle ya da borçlanma ile yapıyor. Geleneksel olarak önce akaryakıt, alkol ve tütünde vergi oranları yükseltilir ve fiyatlar erişilemez noktaya gelebilir. Fakat bu havuzu doldurmaya yetmez. Bu nedenle servet vergisine ihtiyaç duyulacak. Zengin bireylerin serveti ve geliri üzerinden bir kereye mahsus vergi alınabileceği gündeme geliyor. Tüketim vergilerinin yerine servet vergisini tercih ederim. Zira tüketim vergileri fakirleri daha çok etkiler, zenginin bütçesini etkilemez” dedi.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön