28 / 03 / 2024

Ünlü ekonomistten kritik dolar açıklaması! Dolar düşmez çünkü?..

Ünlü ekonomistten kritik dolar açıklaması! Dolar düşmez çünkü?..

Dolar yukarı yönlü trendine devam edecek mi? Dolar tekrardan düşüş yaşayacak mı? gibi soruları merak eden yatırımcılar için Piyasa Uzmanı Tuna Kaya'dan bir açıklama geldi. İşte herkesin merak ettiği o soruların yanıtı...



Kurun 20'li seviyelere çıkacağını duyuran Kaya, "Merkez Bankası o kadar çok para saldı ki piyasaya bu zaten kuru 20'li seviyelere çıkardı. Ancak kur halihazırda 17 seviyesinde gözüküyor. Yani önümüzdeki dönemlerde kurun 20'li seviyelere gitmesi oldukça yüksek gözüküyor." ifadelerini kullandı. 

Tuna Kaya, enflasyon ile mücadele edilmediğini ve parasal sıkılaşma olmadığını vurguladı.Aksine Merkez Bankası yeni para basmaya devam ettiğini kaydeden Kaya, "Bu durumda TL'yi çoğaltıp döviz kuruna ilgili artırıyor." dedi.

Önümüzdeki aylarda çalışanlara yüksek oranda zamlar geleceğini, bunun için de yeniden para basılacağına dikkat çeken Kaya, bunun yeni enflasyon anlamına geldiğini belirtti!

 Ünlü ekonomistten kritik dolar açıklaması! Dolar düşmez çünkü?..

"DOLAR 13'E DÜŞER SONRA ÇIKAR"

Rakamsal veriler ve grafiklerle dolar kurunda yaşanacakları anlatan Tuna Kaya şunları söyledi:

"2021 Aralık ayında 18 olan dolar aşağı düşürüldü. İlk 5 ayda Oluşan cari açık 40 milyon dolar. Yani kur aşağıda tutuldukça şirketle bunu fırsat bilip ithalat yaptı. Yılın sonuna doğru bu 100 milyar dolar seviyesine ulaşabilir. Kuru düşürmek için Süper Bono çıkarması güç görünüyor. Hatta çıktığında kurda düşüş olabilir ama 13 seviyelerinden tekrar yukarı yönlü hareketine devam edecek. Çünkü Merkez Bankası çok sayıda para basmış."

 Ünlü ekonomistten kritik dolar açıklaması! Dolar düşmez çünkü?..

"KUR ZİNİRLERİNDEN KURTULABİLİR"

Dolarda kritik seviyelerin aşıldığının altını çizen Kaya, 20 barajına dikkat vurgu yaparak, "Dolar'da 16 kritik aşıldı. 17,17 -17, 50 de dolar durmazsa 18,43 seviyesine ulaşacak. Yukardaki seviyesi ise 21 TL olacaktır. 15 seviyesi aşıldıktan sonra hareket başladı. Dolar kurunda 21 bandı aşılınca artık başka seviyeleri konuşacağız. Kur zincirlerinden kurtulabilir. Eğer aşarsa vay halimize" şeklinde açıklamasını sonlandırdı.

Gram altın mı? Çeyrek mi? Yoksa has altın mı? En çok hangisi kazandırıyor? İslam Memiş az önce açıkladı!

Ünlü Analist, açıkladı! Bitcoin’in kaderi yeniden yazılacak!

Altın için kırmızı alarm çalıyor! Yatırımda bu yanlışa düşen büyük hata yapar! Kulaktan kulağa yayılıyor...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön