19 / 04 / 2024

Ünlü Fransız Chanel Nişantaşı'na geliyor

Ünlü Fransız Chanel Nişantaşı'na geliyor

Chanel, Şubat 2010'da Türkiye pazarına girmeye hazırlanıyor



Ünlü Fransız marka, Demsa Grubu'nun Millenium Bank'tan aldığı genel müdürlük binasının bulunduğu alanda 250 metrekarelik bir mağaza açacak. Böylece Chanel, İstanbul'da Hermes'e de komşu olacak

Moda dünyasının devrim yaratan markası Fransız Chanel, Türkiye pazarının kapısını Nişantaşı'ndan açıyor. Türkiye'deki ilk mağazasını 2010 yılının Şubat ayında açması beklenen Chanel, meraklılarını Nişantaşı'nda yaklaşık 250 metrekarelik bir mağazada ağırlayacak. Chanel'in mağaza açması planlanan yerin sahibinin ise Harvey Nichols'ın Türkiye temsilciliğini üstlenerek dikkatleri üzerine çeken ve neredeyse artık her yabancı perakende markasının Türkiye pazarına girmek için kapısını çaldığı Demsa olduğu konuşuluyor. Geçtiğimiz yılbaşında Millenium Bank'ın genel müdürlüğünün ve şubesinin bulunduğu Nişantaşı'ndaki binayı alan Demsa'nın burada bir Brandroom'u hizmete sunması, 2-3 tane de ABD'li ve Avrupalı markanın müstakil mağazalarının yine aynı binada açılması planlanıyordu. Demsa Grubu'nun Nişantaşı Millenium adını verdiği binanın ilk müstakil markalarından birinin de Chanel olduğu konuşuluyor. Chanel, bu yeni atağıyla Kasım ayı sonuna kadar Nişantaşı'nda ilk mağazasını açması planlanan dünyaca ünlü moda markası Hermes'e de komşu olacak.

Millenium Bank taşındı

Millenium Bank, Demsa Grubu'na yapılan satış sonrası yaklaşık 15 gün önce genel müdürlük binasını Gayrettepe'ye taşıyarak Nişantaşı'ndaki binayı boşalttı. Geriye sadece bir Millenium Bank Şubesi kaldı. Bu şube birkaç gün önce taşınırken 2 kattan oluşan yaklaşık bin 800 metrekarelik alan Demsa Grubu'na geçmiş oldu. Millenium Bank'ın binayı Demsa'ya satmasında ise grubun buraya sığamamasının etkili olduğu, bu yüzden genel müdürlüğün Gayrettepe'ye taşındığı belirtiliyor.

Kabare şarkıcılığından devrimci moda markasına

Chanel, sadeleşmiş ve yalın tarzını zamanın şatafatlı Paris'inde kabul ettirmesiyle moda devrimi yaratmış tarihin en büyük tasarımcılarından biri olarak gösterilen ve asıl adı Gabriella Chanel tarafından yaratıldı. Bugün hazır giyimden aksesuara, güzellik ürünlerinden saate kadar çok sayıda ürün kategorisine sahip olan Chanel'in kurucusu Coco Chanel'in yetimhanede başlayıp kabare şarkıcılığına kadar uzanan renkli bir hayatı var. 1971 yılında ölen Chanel'in 'Coco' lakabı da söylediği bir şarkıdan geliyor. Kadınların korseler giydiği, göğüslerin kabartıldığı ve şişik elbiseler giydiği bir dönemde ilk saçlarını kesen, ilk pantolon giyen kadın olarak öne çıkan Coco Chanel, ilk dükkanını ise şapka üzerine açtı, ardından da moda evini kurdu.

5 uğurlu sayısı, her defile ayın 5'inde yapılıyor

İlk defilesini ayın 5'inde yapan ve ertesi gün bütün dergilerde övgü yağmuruna tutulan Chanel, bu nedenle 5 rakamını uğurlu kabul ediyor. Markanın bütün koleksiyonları hâlâ 5 Şubat ve 5 Ağustos günlerinde sergileniyor. Chanel, parfümüne de bu inanışın sonucu olarak "No: 5" ismini verdi.

Victoria Beckham ve Nicole Kidman ünlü müşterileri

Chanel'in hem marka yüzü olan hem de bu markayı kullanan ünlüler arasında Nicole Kidman, Victoria Beckham, Nicky Hilton, Lily Allen, Catherine Denevue, Audrey Tautou, Rihanna, Emma Watson, Emma Thompson, Claudia Schiffer, Keira Knightley, Sienna Miller bulunuyor.
Hale Tüzün/Vatan


Geri Dön