27 / 04 / 2024

Ünye Çamlık Projesi'ne ilk kazma Mayıs'ta vurulacak!

Ünye Çamlık Projesi'ne ilk kazma Mayıs'ta vurulacak!

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin 2014-2016 yılları arasında Ünye’de gerçekleştirdiği ve 2017 yılında gerçekleştireceği yatırımlar ele alındı.




Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin 2014-2016 yılları arasında Ünye’de gerçekleştirdiği ve 2017 yılında gerçekleştireceği yatırımların ele alındığı toplantı Ünye Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi.


Toplantıya Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, siyasi parti ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.


Toplantıda konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, son nüfus sayımı ile birlikte Ordu nüfusunun 728 binden, 750 bin 588’e ulaştığını söyledi. Devletin şu an kişi başı illere 300 lira para gönderdiğini belirten Yılmaz, hedefin 2017 yılında 775 bin, bir sonra ki yıl ise 800 bin olduğunu söyledi.


ÜNYE’YE 3 YILDA 21 MİLYON LİRALIK YOL YATIRIMI

Ünye’ye Mart 2014 yılından itibaren 21 milyon liralık yol yatırımı yaptıklarını söyleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 2017 yılında ise bu yatırımın 10 milyon lira olmak sureti ile toplam yatırımın 31 milyon lira olacağını kaydetti. Başkan Yılmaz, yatırımlarının Ünye Belediyesi’nin yaptığı yol yatırımlardan hariç olduğunun altını çizdi.


ÇAMLIK PROJESİNDE İLK KAZMA MAYIS AYINDA VURULACAK


Ünye başta olmak üzere bölgenin de vizyon projelerinden biri olarak gösterilen ve geçtiğimiz aylarda 15 milyon liraya ihalesi gerçekleştirilen Çamlık Projesi ile ilgili son durum hakkında bilgi veren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, inşaatın Mayıs ayında başlayacağı müjdesini verdi.


ÜNYE SAHİL BANDINDA 180 BİNANIN DIŞ CEPHE GİYDİRMESİ YAPILACAK


Ünye’nin sahil bandında ki evlerin turizm kenti kimliğine yakışmadığını ve bu çerçevede önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, önümüzde ki hafta ihalesi yapılmak sureti ile sahil bandında bulunan 180 binanın dış cephe giydirme işlemlerinin başlayacağını söyledi. Proje çerçevesinde dış cephe giydirme maliyetlerinin %50’sini büyükşehir belediyesi karşılarken, kalan % 50’si ise çalışmalar sonunda mülk sahiplerinden tahsil edilecek.


ÜNYESPORT İLE İLGİLİ TÜM ALTYAPI HAZIR


Ünye ve bölge ekonomisinin lokomotif bir projesi olan Ünye konteyner limanı, bir diğer adı ile “ÜNYEPORT” projesi hakkında son durumu değerlendiren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Fizibilitesi, yatırım programı, başvurusu, Ekonomi Bakanlığı görüşü başta olmak üzere ilgili kurumların görüşü dâhil olmak üzere tüm çalışmaları yapıp, topu Ankara’ya attık. Bundan sonra yatırım programına alınması ve aktif bir şekilde hayata geçmesi için Ankara’da ki dinamiklerin harekete geçmesi gerekiyor. Ünye Limanı doğal yapısı ile sadece bu bölgenin değil, tüm Karadeniz kıyısının en verimli kullanılabilir limanı” diye konuştu.


30 MART 2017’DE ÜNYE’YE KADEMELİ DOĞALGAZ AKIŞI BAŞLAYACAK


Ünye’de doğalgaz çalışmalarında ki son durum hakkında bilgi veren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Dağıtıcı firma şu ana kadar Ünye’ye 10 milyon liralık yatırım gerçekleştirdi. 30 Mart tarihinde şehir giriş istasyonun montajı ile birlikte şehre gaz verme işlemleri başlayacak” dedi.


ÜNYE BELEDİYE BAŞKANI ÇAMYAR, “BÜYÜKŞEHİR İLE SON DERECE UYUMLU ÇALIŞIYORUZ”


Toplantıda konuşan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye’nin Ordu’nun büyükşehir belediyesi olması ile birlikte yatırım anlamında önemli imkânlara kavuştuğunu söyledi. Büyükşehir olmadan önce sıcak asfalt ile hiç tanışmayan Ünye’nin son 3 yılda sıcak asfalt yatırımları ile buluştuğunu söyleyen Başkan Çamyar, 2017 yılı içerisinde kent merkezinde yaklaşık 20 km sıcak asfalt çalışması yapılacağını belirtti.


ÇAMYAR, “SAHİLDE Kİ 180 BİNANIN DIŞ CEPHE GİYDİRMESİ BÜYÜK BİR YATIRIM”


Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Ünye Sahilinde ki 180 binanın dış cephe giydirme çalışmasının büyük bir yatırım olduğuna dikkat çeken Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Bizim Orta Çarşı projemizde zeminle birlikte giydirdiğimiz 32 binanın maliyetinin 750 bin lira olduğu düşünüldüğünde sahil bandında ki evlerin dış cephe giydirme çalışmasının ne derece büyük bir yatırım olduğu ortaya çıkıyor” dedi.


ÇAMYAR, “OSB İLE İLGİLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOK BÜYÜK BİR ENGELİ KALDIRDI”


Ünye’nin 4 ana gündem maddesinden biri olan Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili belki de yıllarca sürecek bir süreci 2,5 milyon lira ödemek sureti ile hızlandıran Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’a teşekkür eden Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Organize Sanayi Bölgesi 2017 yılı yatırım programına alındı. Sırada kamulaştırma işlemleri var. Bu yatırım ilçemize en az 3 bin kişilik istihdam olanağı sağlamış olacak” diye konuştu.


ÜNYE YENİ BİR İÇME SUYU BARAJINA KAVUŞUYOR


OSKİ’NİN Ünye’de yaptığı yatırımların önemli bir aşamaya geldiğini belirten Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Yatırımlar Doğu, Orta ve Batı yakası şeklinde planlanıyor. İkinci bir içme suyu barajı yatırım programına alındı. Bir baraj yaparak “Ünye’nin 50 yıllık su problemini çözdük” demekle ne yazık ki olmuyor. Mevcut barajın ne yazık ki büyüyen Ünye’nin ihtiyacını en fazla 2023 yılına kadar karşılayacağı tespit edildi. Bu nedenle ikinci bir barajın devreye alınması gerekiyor” dedi. 


Ünye Belediyesi



Geri Dön