19 / 04 / 2024

Ünye Eski Devlet Hastanesi arazisi ikinci kez satıştan döndü!

Ünye Eski Devlet Hastanesi arazisi ikinci kez satıştan döndü!

Ünye’nin en gözde yerlerinden olan Burunucu Mahallesi’ndeki eski devlet hastanesi arazisi ikinci kez satışa çıkartılsa da ihaleye katılan olmadığı için satıştan döndü.



Ünye’nin en gözde yerlerinden olan Burunucu Mahallesi’nde toplam alanı 9 bin 276 m2 olan  TOKİ  hissesi, otel alanı olarak görülen eski devlet hastanesi arazisi ikinci kez satışa çıkartılsa da ihaleye katılan olmadığı için satıştan döndü.


Sağlık Meslek Yüksek Okulu, Sağlık Meslek Lisesi ve otel önerileriyle gündeme gelen Ünye eski Devlet Hastanesi yeriyle ilgili olarak TOKİ, 11 Ağustos 2016’da açık artırma usulüyle yaptığı satışa herhangi bir teklif gelmemesi üzerine 23 Mart 2017’de Ankara’da açık arttırma usulüyle 14 milyon 377 binden ikinci kez ihale yaptı.


Ünyeliler tarafından ‘Önceki ihalenin üzerinden 7 aylık zaman geçti. Ortalık duruldu. Konu gündemden düştü, yeniden ihaleye çıkartıldı” yorumlarına sebep olan ve TURYAP aracılığıyla ikinci kez satışa çıkan arazinin ihalesine yine katılan çıkmadı.


İhaleler öncesinde gazetemizde siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum teşkilatı başkanları ve Ünyelilerden görüş almış, eski hastane yerinin satılmaması, sağlık kurumu ya da eğitim kurumu olarak hizmet vermesi gerektiği noktasında ortak kanaat oluşmuştu. Ünyeliler buraya okul, sağlık kurumu, huzurevi, alışveriş ve eğlence merkezi başta olmak üzere halkın kullanabileceği bir alan olarak şehre kazandırılmasını istiyor. 


 


Ünye’nin en gözde yerlerinden olan eski Ünye Devlet Hastanesi arazisinin akıbetinin ne olacağı ileri ki günlerde belli olması bekleniyor.


Ünye Kent Gazetesi 


Geri Dön