26 / 04 / 2024

Ünye'de 10 yıllığına kiralık akaryakıt ve LPG istasyonu!

Ünye'de 10 yıllığına kiralık akaryakıt ve LPG istasyonu!

Ünye Belediye Başkanlığı, Liseler Mahallesi Devlet Sahil yolunda bulunan akaryakıt ve LPG istasyonu ve tesisleri kiraya veriyor. İhalenin muhammen bedeli 10 yıllık kira bedelinin toplamı olup, 5 milyon 700 bin TL olarak belirlendi.



Ünye Belediye Başkanlığı, Liseler Mahallesi Devlet Sahil yolunda bulunan akaryakıt ve LPG istasyonu ve tesisleri kiraya veriyor. İhalenin muhammen bedeli 10 yıllık kira bedelinin toplamı olup 5 milyon 700 bin TL olarak belirlendi.


TAŞINMAZ KİRAYA VERİLEREK İHALE EDİLECEKTİR


Ünye Belediye Başkanlığından:


MADDE 1 - Aşağıda açık adresleriyle belirtilen mülkiyeti Belediyemize ait taşınmaz 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun 37. maddesine göre kapalı teklif usulü ile kiraya verilerek ihale edilecektir.


MADDE 2 - İhale Ünye Belediye Başkanlığında 20/06/2016 tarihine rastlayan Pazartesi günü saat 14.00’de Belediye Hizmet binasında Belediye encümeni huzurunda 


MADDE 3 - Kiraya verilecek taşınmaz malın;


MAHALLESİ / KÖYÜ:         MEVKİİ:          SOKAĞI:          CİNSİ:           NO:

- Liseler Mahallesi Devlet Sahil yolu No:361 de 18 L 111 ve 19 L111 İmar paftasında akaryakıt ve LPG istasyonu ve tesisleri bulunan (içeresinde, market, idari bina, akaryakıt pompaları, araç yıkama bölümü, hava su istasyonu, LPG tankı ve LPG pompaları) olan taşınmaz 10 Yıllık süre ile kiraya verilecektir. Taşınmazın 2016 yılı aylık kira bedeli 47.500.- (kırk yedi bin beş yüz) TL olup müteakip yıl aylık kira bedellerine bir önceki yıl aylık kira bedelinin bedelininin %10’u kadar artış yapılacaktır. İhalenin muhammen bedeli 10 yıllık kira bedelinin toplamı olup 5.700.000,00 TL (beş milyon yedi yüz bin TL) dır. Taşınmazın aylık kira bedeli her ayın 5 ine (beşine) kadar ödenecektir.

MADDE 4 - İHALEYE GİRECEKLERDEN İSTENİLECEK BELGELER:

A) GERÇEK KİŞİLERDEN:

• İkametgah belgesi,

• Nüfus cüzdan sureti,

• Noter tasdikli imza beyannamesi,

• Geçici teminat mektubu veya makbuzu,

• Temsil durumunda Noter tasdikli vekaletname ve vekalet edene ait imza beyannamesi,

• Ortak girişim olması halinde Noter tasdikli Ortak Girişim Beyannamesi.

B) TÜZEL KİŞİLERDEN:

İdare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret veya Sanayi Odasından, Ticaret Sicili Müdürlüğünden veya benzeri bir makamdan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış, tüzel kişinin siciline kayıtlı olduğuna dair belge ile tüzel kişinin ana sözleşmesinde, iştigal konusunun, akaryakıt ve ürünlerinin satışı olduğuna dair belge ile halen faal olarak akaryakıt satış işi yaptıklarını gösteren vergi kaydı ve işyeri ruhsatı

Ana faaliyet konusu akaryakıt ve ürünleri satışı olmayan ve halen faal olarak akaryakıt satış işi yapmayan tüzel kişiler ihaleye teklif veremezler.

• Noter tasdikli imza sirküsü,

• Geçici teminat mektubu veya makbuzu,

• Temsil durumunda Noter tasdikli vekaletname ve vekalet edene ait imza beyannamesi,

• Ortak girişim olması halinde Noter tasdikli Ortak Girişim Beyannamesi.

C) ORTAK GİRİŞİM OLMASI HALİNDE; ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her birinin (A) veya (B) maddelerindeki esaslara göre temin edecekleri belgeler istenecektir.

İhalenin yapıldığı yıl içinde alınmış belgenin aslı veya tasdikli sureti olmak kaydıyla;

Tüm isteklilerden Belediyemize ait vadesi geçmiş borcu olmadığına dair belge getirilecektir. Bu belgeyi getiremeyenler ihaleye katılamaz.

MADDE 5: Aşağıdaki şahıslar, doğrudan veya dolaylı olarak ihalelere katılamazlar:

A - İdarenin;

a) Harcama yetkilileri,

b) İhale işlemlerini hazırlamak, yürütmek, sonuçlandırmak ve denetlemekle görevli olanlar,

c) (a) ve (b) bentlerinde belirtilen şahısların eşleri ve ikinci dereceye kadar (ikinci derece dahil) kan ve sıhri hısımları,

d) (a), (b) ve (c) bentlerinde belirtilen şahısların ortakları (bu şahısların yönetim kurullarında görevli olmadıkları anonim ortaklıklar hariç),

B - 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 83, 84 ve 85’inci maddeleri ve diğer kanunlardaki hükümler gereğince geçici veya sürekli olarak kamu ihalelerine katılmaktan yasaklanmış olanlar.

MADDE 6 - Taşınmaz malın kira süresi sözleşmenin imzalanmasından itibaren 10 (on) yıldır.

MADDE 7 - Geçici teminat 10 yıllık kira bedeli üzerinden alınacaktır. Nispeti %3 olan Geçici teminat bedeli, 171.000,00 TL-(yüz yetmiş bir bin TL) dır.

MADDE 8 - Kesin teminat 10 yıllık kira ihale bedeli üzerinden alınır. Nispeti %6 kadardır. Ancak 2. ve müteakip yıllar kira dönemi başlangıçlarında o yıl aylık kira bedelindeki artış üzerinden, bir yıllık kira artışı hesaplanacak, bir yıllık toplam artış miktarı kadar her yıl ek kati teminat alınacaktır. Bu yükümlülüğü yerine getirilmemesi

MADDE 9 - İhaleye katılabilmek için: 8.9.1983 tarih, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununda açıklanan biçimde teklifte bulunmak ve yukarıda belirtilen nitelikleri haiz olmak şarttır.

MADDE 10 - İstekliler tekliflerini ve ihaleye katılmak için istenilen belgeleri en geç ihale günü olan 20.06.2016 tarihinde, saat 12.00’ye kadar Ünye Belediyesi Mali Hizmetleri Müdürlüğüne teslim etmek zorundadır. İstekliler tekliflerini ve ihale katılmak için istenilen belgeleri iadeli taahhütlü olarak da gönderebilirler.

(Posta ile gönderilen tekliflerin de yine aynı saate kadar Encümen Şube Müdürlüğüne ulaşması şarttır.)

MADDE 11 - İstekliler daha geniş bilgiyi ve ihaleye ilişkin şartnameyi 1000.- TL karşılığında Belediyemiz Mali Hizmetleri Müdürlüğünden görebilir ve temin edebilirler.

İdare, ihaleyi yapıp yapmamakta serbest olup, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 17. Maddesi gereğince ilan olunur.


Geri Dön