29 / 03 / 2024

Çorum'da mobilya fuarı açıldı!

Çorum'da mobilya fuarı açıldı!

"Mobilya-Ev Dekorasyon ve Dayanıklı Tüketim Malları Fuarı" törenle açıldı



Çorum Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) katkılarıyla EXPO TR83 Fuarcılık tarafından düzenlenen "Mobilya-Ev Dekorasyon ve Dayanıklı Tüketim Malları Fuarı" törenle açıldı.

Çorum Valisi Mustafa Toprak, EXPO TR83 Fuar Kompleksi'nde düzenlenen törende, bu tür etkinliklerin, Çorum'un ekonomisine ve toplumsal yaşamına olumlu katkılar yaptığını söyledi. Kentte 2010 yılı sonuna dek çeşitli fuarlar düzenleneceğini ifade eden Toprak, Çorum'un gerek sanayi alanındaki potansiyeli gerekse sahip olduğu fuar kompleksiyle bölgenin fuar merkezi olma yolunda büyük bir avantajı olduğunu vurguladı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de Çorum'un sahip olduğu potansiyelin değerlendirebilmesi halinde Türkiye'nin yeni bir cazibe merkezi olacağını belirterek, özellikle sanayi alanında önemli bir merkez olduklarını kaydetti.

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yakup Karaca da fuarlarının, kentin tanıtımı ve sanayisinin dış dünyaya açılması açısından büyük önem taşıdığını dile getirdi.

EXPO TR83 Fuarcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Can Özatay ise düzenleyecekleri birbirinden zengin fuarlarla bölgenin kalkınmasına artı değer getirmeyi amaçladıklarını ifade ederek, "Bu fuarlar aracılığıyla Çorum, Amasya, Samsun ve Tokat'ın dışında diğer illerden de üreticilerin ve ziyaretçilerin gelmesi, bölge ekonomisine büyük bir canlılık katacaktır" diye konuştu.

Fuara konuk olarak davet edilen Gürcistan ve Acara Özerk Cumhuriyeti Kültür Sanat ve Eğitim Başkanı Arçil Mamuladze de Türkiye'nin Gürcistan'ın en güvenilir dostlarından biri olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'de 5 milyona yakın Gürcü yaşıyor ve hepsi çok iyi yerlerde. Gerçekten güzel bir ülkeniz var. Umarım dostluğumuz böyle devam eder" dedi.

Konuşmaların ardından Gürcistan ve Acara Özerk Cumhuriyeti devlet sanatçıları konser verdi. Açılışta Gürcistan'dan gelen halk oyunu ekibi de bir gösteri yaptı.

Daha sonra Vali Toprak ve beraberindekiler açılış kurdelesini kesti.

Açılıştan sonra fuarı gezen protokol mensupları ve davetlilere EXPO TR83 Fuarcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özatay fuarlar ilgili bilgiler verdi.

Yaklaşık 10 ildeki üreticilerin katılımıyla düzenlenen fuarda, Çorum'un yanı sıra Ankara, Amasya, Tokat, Kayseri ve Samsun'daki mobilya, ev aletleri, züccaciye ve özel sağlık ürünlerin sektöründe hizmet veren 60'dan fazla firma ve kuruluşun standı yer alıyor.

Fuar, beş gün açık kalacak.
AA


Geri Dön