28 / 03 / 2024

Uplife Park'ta tapular teslim edildi

Uplife Park'ta tapular teslim edildi

Kartal'ın merkezinde kaliteli, güvenli ve huzurlu yaşam alanı sunan Uplife Park projesinin tapuları, kat maliklerine dağıtıldı. Dairelerin teslimi ise Kasım 2009'da yapılacak



Yaklaşık 16 ay önce Kartal'ın merkezinde kaya madenini andıran 22 bin metrekarelik arazi, onlarca kaya kırma makinesini ağırladı. Yaklaşık 70 bin metreküp, diğer bir ifadeyle 8750 kamyonu dolduran 154 bin ton kaya günlerce süren kırma işleminden sonra şekillendirildi. Kayalardan çerçeve yapılan araziye 60 bin metreküp beton ile 7 bin ton demir malzemesi yığıldı. Teknik Yapı'nın 35 yıllık tecrübesi ışığında çalışan toplam 80 bin kişilik işgücünün maharetli elleriyle kaya zemin üzerine Uplife Park projesi dikildi.

Gerek kullanılan malzeme, gerek inşaat süresi ve gerekse tapu garantisi konusundaki taahhütleri yerine getirdiklerinin altını çizen Teknik Yapı Başkanı Nazmi Durbakayım, müşteri memnuniyetine cevap veren bir Teknik Yapı projesinin daha sonuna gelinmesinden büyük gurur duyduklarını söyledi. Tapuların `Babalar Günü'nden bir hafta önce yapılmasının da daha önce planlandığını hatırlatan Nazmi Durbakayım; "Uplife Park'ın ikinci etap satışlarını da yine geçen sene Babalar Günü'nün kutlandığı hafta yapmıştık. Geçen seneki Babalar Günü'nde daire alma mutluluğu yaşayanların şimdi tapu sevinci yaşamasını istedik" açıklamasını yaptı.

`Tapu bizim için mukkadestir'

UpCity ile yılın ilk yeni projesinin temelini atan, Dilman Towers ile yılın ilk tapu ve daire teslimini gerçekleştiren Teknik Yapı, Uphill Court projelerinden sonraki en büyük tapu teslimini ise Uplife Park ile gerçekleştirdi. Tapu teslim töreni, iki gün süren ve yaza merhaba partisi şeklinde gerçekleştirildi. 

Yaklaşık 35 yıldır konut inşa eden biri olarak `tapu'nun önemini çok iyi bildiğini belirten Nazmi Durbakayım, "Türk insanı için mukkades sayılan `tapu'ları kat maliklerine teslim etmek kadar mutluluk veren bir şey olamaz. İnsanların kendini güven ve huzur içinde hissedebileceği şey yer, sahip oldukları evlerdir. Bu nedenle, Teknik Yapı olarak şimdiye kadar gerçekleştirdiğimiz tüm projelerde önce tapuları vermeye sonra daireleri erken teslim etmeye gayret ettik ve bunu da başardık" şeklinde konuştu.

Nazmi Durbakayım, tapu teslim törenlerinin birbirine komşu olacak kat maliklerinin ilk tanışmasına vesile olması nedeniyle de önem taşıdığına vurgu yaptı. 

Daire teslimi de erken yapılacak

Son bir yılda inşaat sektörünün ithal kriz nedeniyle büyük yara aldığını, arzu edilmeyen olayların yaşandığını hatırlatarak tapu törenine katılan misafirlere şunları söyledi; "Küresel krizin tesirlerinin yaşandığı Türkiye'de son bir yılda maalesef birkaç proje inşaatı yarım kaldı. Gururla söylemek isterim ki, bu süreç içinde hiçbir Teknik Yapı projesinde gecikmeye müsaade edilmedi. Uphill Court'ta olduğu gibi, Dilman Towers ve Bağdat Caddesi'ndeki 3-4 projemizi süresinden önce teslim ettik. Uplife Park'da da kısa tutulan inşaat sürecini bir ay öne çektik ve bu projemizi de erken teslim edeceğiz. Kartal'ın merkezi yerinde görkemle yükselen Uplife Park bloklarının teslimine, Kasım 2009'da başlanacak."

İnşaatına Temmuz 2008 tarihinde başlanan Uplife Park projesine gösterilen ilginin Teknik Yapı'nın müşteri memnuniyeti ile paralellik gösterdiğini ifade eden Nazmi Durbakayım, dairelerin yüzde 95'inin satıldığını ve sadece 20 tane 3+1 dairenin halen satışta olduğunu belirtti. 

Her aile yapısına uygun büyüklükteki daireler

Kartal'da 22 dönüm arsa üzerinde yükselen Uplife Park, Dilman Towers ve Uphill Court'lardaki klasikleşmiş çizgi ve kaliteyi taşıyor. Toplam 7 ayrı bloktan oluşacak olan Uplife Park'ta 5 blokta konutlar, iki blokta ticari amaçlı mağazalar, sosyal tesis bloğunda ise spor ve sağlık kompleksi bulunuyor. Beş ayrı blokta bulunan ve 567 daireyi barındıran projedeki 1+1 tipi daireler farklı ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak iki ayrı büyüklük ve tipte yapıldı. Buna göre 1+1 dairelerin büyüklüğü brüt 61.87 ve 57.45 metrekare olarak inşa edildi. 2+1 tipi dairelerin büyüklüğü brüt 96.75 metrekare, 3+1 tipi daireler ise brüt 122,76 metrekare şeklinde oldu.

Toplam 1.080 metrekare sosyal donatı alanına sahip olan spor ve sağlık kompleksinin yer aldığı sosyal tesis bloğu iki ayrı kattan meydana geliyor. Spor ve sağlık kompleksinin bodrum katında fitness salonu ile her birinde buhar banyosu, duş, sauna olan iki ayrı ünite yer alıyor. Zemin katta ise içinde snack barı olan cafe restoran hem site sakinlerine hem de dışarıdan gelecek müşterilerine hizmet verecek. Ayrıca bu bölümde site idare birimleri ile içinde toplantı odası olan `business center' da bulunuyor. En üst katında ise yine site sakinlerine ve site dışından gelen müşterilere hizmet veren `teras restoran' yer alıyor. Uplife Park'ın açık alanında ise içinde çocuk havuzu da bulunan açık havuz yapılıyor. 

Kartal'daki Uplife Park projesindeki otoparklar, Teknik Yapı'nın çevreye verdiği değerin klasikleşen bir göstergesi olarak yeraltında gerçekleştirildi. Daha fazla yeşil alan için yeraltında iki katlı olarak planlanan 16 bin 178 metrekarelik otoparkın 585 araçlık kapasitesi olacak. Misafirler için ise açık alanda 55 araçlık park alanı bulunacak.

Uplife Park projesinde depreme en dayanıklı sistem olarak bilinen Tünel Kalıp Sistemi kullanılarak; maliyet düşürüldü, inşaat sürecinin kısa tutulması sağlandı. Bina duvarları ise izotugla ile örülürken üzerine ısı ve ses yalıtımı için mantolama yapıldı.

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Uplife Babalar Günü jesti yaptı, tapuları erken dağıttı
Anadolu Yakası ilçelerinden Kartal'da yapımına 16 ay önce başlanan, Uplife Park projesi Teknik Yapı'nın 35 yıllık deneyimi ışığında tamamlandı. Daire teslimi kasım ayında yapılmasına karşın ev sahiplerine tapuları Babalar Günü hediyesi adına erken teslim edildi.

Aile yapısına uygun
22 dönüm arsa üzerine kurulan Uplife park, Dilman Towers ve Uphill Court'lardaki klasikleşmiş çizgi ve kaliteden ödün vermiyor. Yedi ayrı bloktan meydana gelen projede 5 blokta konutlar, iki blokta ise mağazalar, spor ve sağlık kompleksi bulunuyor. 567 daireyi barındıran projedeki 1+1 daireler, farklı ihtiyaçlardaki aileler düşünülerek iki değişim yapıda kurulu. 1+1 dairelerin büyüklüğü brüt 61.87 ve 57.45 metrekare olarak işa edilmiş. 2+1 dairelerin büyüklüğü ise brüt 96.75 metrekare, 3+1 tipi daireler ise brüt 122,76 metrekare ölçeğinde tasarlanmış. Sosyal amaçlı özellikleri de bulunan tesis, fitness salonu, buhar banyosu, sauna ve havuz mevcut.
Gazete Habertürk


Geri Dön