27 / 04 / 2024

Üreticiler tedirgin: “Süt tozu ithalatı hayvancılığa darbe vuracak!”

Üreticiler tedirgin: “Süt tozu ithalatı hayvancılığa darbe vuracak!”

Çiğ süt alım fiyatlarının aşağı çekildiğini ifade eden üreticiler süt tozu ithalatının hayvancılığa darbe vuracağının altını çizdi.



ÜRETİCİ BATACAK

Ürettiği çiğ sütü neredeyse maliyetine satan üreticiye karşılık marketlerin sanayiciye göre fiyatta revizyona gittiğini söyleyen Keskin, tüm süt ve süt ürünlerine ithalat kapısının kapatılması gerektiğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: “Yine üretici batacak. Bu kez yine hayvanlar kesilmeye başlayacak. Sanayici burada bir taşla iki üç kuş vurmaya çalışıyor ama çok tehlikeli bir durum bu. Süt tozu fabrikaları genelde Konya'da yer alıyor. Buradan ithalata kapıyı açıp, tüm ülkeye yaymak istiyorlar. Fakat bu süt hayvancılığına ciddi darbe vurmak demek. 2022 temmuz ayından beri söylüyorduk bu şekilde gitmeyeceğini sonunda fiyatlarda patlama yaşandı. Şimdi yeniden üreticiyi sıkıştırıp fiyatları düşürüyorlar fakat markette fiyatlar aşağı çekilmiyor.”

Üreticiler tedirgin: “Süt tozu ithalatı hayvancılığa darbe vuracak!”

İKİ YILDAN ÖNCE TOPARLANMAZ

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Başkanı Sencer Solakoğlu süt problemi çözüme kavuşturulmadan ülkede et fiyatlarını düşüremeyeceğini söyledi. Son 30 gün içinde sanayicinin çiğ süt alım fiyatını bir lira azaltarak 10.5 lira bandına çektiğinin altını çizen Solakoğlu, “Şu andaki inek varlığı ile Türkiye'de iki yıldan önce daha iyiye gideceğine beklemek çok sağlıklı bir düşünce değil” şeklinde konuştu.

Migros’ta indirim günleri devam ediyor! Patlıcan 19,90 TL, tereyağı 105 TL, siyah zeytin 15 TL...

Mersin Büyükşehir Belediyesi rekor sayıda şoför alımı yapacak! İlkokul mezunu olmanız yeterli! Son gün 2 Nisan!

A101’de çılgın indirim günleri başladı! Dolmalık biber 12,95 TL’ye, kokteyl domates 15,90 TL’ye çakıldı!


Geri Dön