29 / 03 / 2024

Urla sahilleri S.O.S. veriyor!

Urla sahilleri S.O.S. veriyor!

Urla'da sahiller S.O.S. veriyor. Kıyıların kaderine terk edilmesine isyan eden bölge halkı, "Belediyeler burayla ilgilenmiyor. Her yer foseptik çukuru; derelerden gelen lağım suları da denize akıyor" diye konuştu




İzmir'in gözde turistik ilçesi Urla'da sahiller "imdat" çağrısı yapıp S.O.S. veriyor. Kaderine terk edilen kıyı şeridinin hali, vatandaşların tepkisine neden oldu. Vatandaşlar, bakımsızlığıyla dikkat çeken sahillere belediyelerin el atmasını istedi. İlgisizliğe terk edilen sahillerde çöp, moloz ve taş yığınları göze çarparken, bölge halkı zemin düzenlemesi yapılmamasına isyan etti. 


Gelenler geri dönüyor

Torasan mahallesinde oluşan manzaraya büyük tepki gösteren ilçe sakinleri, "Burası İzmir'in en güzel sahil kenti. Deniz ve doğayla içiçe bir yer ama çok bakımsız. Belediyeler burayla ilgilenmiyor. Her yer foseptik çukuru; bu yetmiyormuş gibi derelerden gelen lağım suları da denize akıyor" dedi. 

Torasan Mahalle Muhtarı Günay Gül, bölgede sahillerin içler acısı durumda olduğunu vurgularken, "Yıllardır bu sahilimiz atıl durumda bekliyor. Buraya gelenler sahilin durumunu görünce geri dönmek zorunda kalıyor. Halbuki bu sahile belediyeler gerekli ilgiyi gösterseler ve bakımlarını yapsalar burası çok daha fazla sayıda yerli ve yabancı turist çeker. Çünkü manzarası çok güzel. Sakin ve huzurlu bir yer. Halkımız bölgeye gönül huzuruyla gelip dinlenebilmeli" dedi.


'Büyükşehir ve Urla belediyeleri duyarsız'

Konuyu defalarca belediye yetkililerine ilettiklerini ifade eden Muhtar Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ancak ne Büyükşehir ne Urla belediyesi bu tepkilere ilgi göstermiyor. Büyükşehir Belediyesi'nden özellikle bu sahilimize gerekli ilgiyi göstermesini vatandaşlar adına istiyorum. Bu sahillere yazık olmasın. Çevre düzenlemesi yapılabilir. Bu çok mu zor. İnsanlar gelip burada hoşça vakit geçirebilirler. Ama bu durumda kimse buraya gelmiyor. İzmir'in turistik beldesi Urla'ya bu manzara hiç yakışmıyor." 



Yeni Asır


Geri Dön