26 / 04 / 2024

Urlalılar yeni otobüs seferleri istiyor!

Urlalılar yeni otobüs seferleri istiyor!

Urla'da vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi'nden kent merkezine direkt otobüs hattı koymasını istiyor. Vatandaşlar, "Kent merkezine ulaşmak için evlerimizden en az 4 araca binmek zorunda kalıyoruz" diyor




Urla'da vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi'nden kent merkezine direkt otobüs hattı koymasını istiyor. Vatandaşlar, "Kent merkezine ulaşmak için evlerimizden en az 4 araca binmek zorunda kalıyoruz. Belediye otobüsü sadece Urla'nın ilçe merkezine kadar geliyor. İlçe merkezine kadar gelen otobüsün Özbek, Torasan, Gülbahçe ve İçmeler gibi semtlerden de geçmesini istiyoruz" diyor.


"Sesimizi duyun"

Mahallelere otobüs seferleri düzenlenmediği için özellikle öğrencilerin, yaşlıların, hastaların ve engellilerin büyük zorluk çektiğini belirten vatandaşlar, "İzmir Büyükşehir Belediyesi sesimizi duysun. Nasıl ki İzmir'in merkez ilçelerindeki mahallelere kadar otobüs seferleri düzenleniyorsa, bizim mahallelerimize de otobüs gelsin. Belediye aktarmalı sistemle kent merkezine gelen birçok otobüsü kaldırdı. Hiç olmazsa bu otobüslerden biz yararlanalım" diye konuştu. 



"Yarım saatlik yol saatlerimizi alıyor"

Torasan Mahalle Muhtarı Günay Gül, "Mahallemiz Büyükşehir sınırlarında kalıyor. Ancak biz ilçeye dolmuşla gidiyoruz. Daha sonra tekrar ESHOT otobüsüne binip Üçkuyular'a gidiyoruz. Ardından bir araca daha binip kent merkezine ancak ulaşabiliyoruz. Bu bizim saatlerimizi alıyor. Özel araçla Urla'dan kent merkezi en fazla yarım saat olmasına rağmen bu şekilde ulaşım büyük bir eziyete dönüşüyor. Bütünşehir yasasına göre burası Büyükşehir'in bir mahallesi. Buraya bir belediye otobüsü gelmesi gerekiyor. Ya da ilçe merkezine gelen otobüsün mahallelerimizi dolaşmasını istiyoruz. Üçkuyular'a kadar bu otobüsle tek seferde ulaşmak istiyoruz. Bu konuda mahalle halkından yoğun talep var" diye konuştu. 



Yeni Asır



Geri Dön