25 / 04 / 2024

URTİM, Petkim'in Star Rafineri projesine iskele üretecek!

URTİM, Petkim'in Star Rafineri projesine iskele üretecek!

URTİM Kalıp ve İskele Sistemleri AŞ şimdi de Petkim'in Aliağa'da hayata geçireceği Star Rafineri'sinin güvenlikli iskele sistemlerinin üretimine talip oldu.



İzmit Tüpraş Rafinerisi'nde güvenli iskele sistemleri ile çözüm ortağı URTİM, Aliağa'daki projenin de iskele sistemlerine talip SOCAR tarafından  İzmir  Aliağa'da 4 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirilen Star Rafinerileri projesinin inşaatı hızla devam ediyor. Türkiye'nin cari açığının kapanmasına katkı yapacak projenin, 2018 yılma kadar 17 milyar dolar yatırımla tamamlanması hedefleniyor. 


Haydar Aliyev Kültür Merkezi, Türkmenistan Olimpiyat Köyü, izmit Körfez Geçişi, Irak'taki Kalak Rafinerisi ve son olarak ta Tüpraş Rafinerisi projesi gibi önemli projelerde güvenlikli iskele sistemleriyle yer alan URTİM Kalıp ve İskele Sistemleri AŞ şimdi de Petkim'in Aliağa'da hayata geçireceği Star Rafineri'sinin güvenlikli iskele sistemlerinin üretimine talip oldu. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Urfalılar, rafineri inşaatı konusunda tecrübeli ve uzman kadrolarının olduğunu belirtti. 


Serdar Urfalılar, yüzde yüz yerli sermayeli bir şirket olduklarını aktararak, "35 yıllık köklü bir firmayız. Cari açığın kapatılması için yola çıkan Star rafinerileri projesine yerli iskele kalıp firması olarak talibiz. Tiirpraş'ta ve diğer rafinerilerde ortaya çıkardığımız başarılı işler, bu proje için de neler yapabileceğimizi ortaya koyuyor" diye konuştu. 


Sabah Egeli



Geri Dön