19 / 04 / 2024

Uşak'ın çehresini değiştiren projeler yapılıyor!

Uşak'ın çehresini değiştiren projeler yapılıyor!

Kentsel dönüşüm alanında örnek gösterilen projelerinin yanında Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak’ın kültürel derinliğini gün yüzüne çıkaracak çalışmalara da imza atıyor.



Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre; Uşaklılara, kent merkezinde nefes alacak bir alan açmak için hayata geçirilen “Kentpark” ve Türkiye’de sanayiden konut ve ticari alana dönüşümün sağlandığı ilk kentsel yenileme çalışması olan “Uşak Kentsel Dönüşüm Projesi” gibi saygın projeler ile Uşak Belediyesi, katma değer yaratan projeler üretmeye devam ediyor. Uşak Belediyesi, şehrin çehresini günden güne değiştiriyor. 


VATANDAŞLAR NEFES ALACAK

Uşaklılara, kent merkezinde nefes alacak bir alan açmak için hayata geçirilen “Kentpark” ve Türkiye’de sanayiden konut ve ticari alana dönüşümün sağlandığı ilk kentsel yenileme çalışması olan “Uşak Kentsel Dönüşüm Projesi” gibi saygın projeler ile Uşak Belediyesi, katma değer yaratan projeler üretmeye devam ediyor.

2014 yılından bugüne, Uşak Belediye Başkanlığı görevini yürüten Av. Nurullah Cahan, amaçlarını ‘doğduğu şehre ve kendisini bu göreve layık gören hemşerilerine hak ettikleri hizmeti ulaştırmak’ olarak tanımlıyor. Yaptığı hizmetler ve çalışmalarla memleketine vefa borcunu ödemeye gayret eden Başkan Cahan, birçok projesini başarıyla tamamladı. Bunun en büyük kanıtı ise; Yerel Yönetimler Proje Yarışması’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ‘kent ekonomisine katkı’ dalında Belediye Başkanı Nurullah Cahan’a verilen birincilik ödülü.
 

KAMUYA YENİ BİNA

Uşak tarihindeki en büyük ve iddialı proje olan “Kentpark Projesi”nin yapımı tüm hızıyla devam ediyor. Projenin bitimi ile şehrin merkezinde 110 bin metre alanda yeni bir sosyal yaşam merkezi Uşaklılara kazandırılmış olacak. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleriyle devam eden projede kentin merkezine sıkışmış kamu binalarının yıkılarak başka alanlara taşınması planlanıyor. Bugüne kadar birçok kamu binasının yıkım ve taşıma çalışmalarını gerçekleştiren Uşak Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve öğretmenevinin taşınacağı yeni binaların çalışmalarına başladı. Hedeflerinin Kentpark alanında kalan son üç yapıyı da yılsonuna kadar yeni yerlerine taşımak olduğunu belirten Başkan Cahan, projenin emin adımlarla sona yaklaştığını söylüyor.


Geri Dön