26 / 04 / 2024

Üsküdar Çamlıca'da dönüşüm başlıyor!

Üsküdar Çamlıca'da dönüşüm başlıyor!

Çamlıca bölgesi, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı olarak ilan edildi. Karara göre Çamlıca Tepesi'nin eteklerindeki yaklaşık 190 dönüm arsa üzerinde bulunan 520'si konut olmak üzere toplam bin 432 bağımsız yapı yıkılacak.



İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Meclisi Eylül ayı oturumunda Üsküdar'daki Çamlıca bölgesi için önemli bir karar alındı. Çamlıca bölgesi, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı olarak ilan edildi. Karara göre Çamlıca Tepesi'nin eteklerindeki yaklaşık 190 dönüm arsa üzerinde bulunan 520'si konut olmak üzere toplam bin 432 bağımsız yapı yıkılacak.

TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK

Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında Yeni Şafak'a konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Kentsel dönüşüm, Üsküdar Belediyesi ve  TOKİ  işbirliğiyle yürütülecek. Üsküdar'ın kimliğine yakışır estetikte yapılar, sosyal ve kültürel donatı alanlarıyla bölge adeta cazibe merkezi olacak. Çamlıca Cami silüeti bozulmayacak. Türkiye'de kentsel dönüşüme rol model olacak güzellikte bir dönüşüme imza atacağız” dedi.

16 MAHALLEYE İMAR İZNİ

Öte yandan Üsküdarlıların 30 yıldır beklediği imar sorunu çözüldü. İBB Meclisi'nde oy çokluğuyla kabul edilen karara göre Üsküdar nüfusunun yarsının yaşadığı 16 mahallede kentsel dönüşüm ve yenilemenin önü açıldı. Buna göre imar olmadığı arsaları üzerinde hiçbir şey yapamayan vatandaşlar planların elverdiği ölçüde tasarruf hakkına sahip olacak. Bu sayede kaçak yapılaşmalar da önlenecek.

Çamlıca Camii projesiyle prestiji artan Çamlıca bölgesi, kentsel dönüşüm ve gelişim alanı olarak ilan edildi. Buna göre Çamlıca Tepesi'nin eteklerindeki yapılar yıkılıp yeniden inşa edilecek. Üsküdar Belediyesi ile TOKİ işbirliğinde yürütülecek çalışma ile bölgenin çehresi tamamen yenilenecek.



Fatih Özkanoğlu/Yeni Şafak


Haber Nabız'da şu şekilde yer aldı



İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi 21 Eylül Çarşamba günkü 3. oturumunda gündeme gelen “Üsküdar İlçesi Çamlıca Camii Çevresi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı” meclisten geçti. Üsküdar'ın 33 yıllık kangrenli sorununun meclisten geçmesi üzerine Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İBB Meclisi’nde ilgili komisyonlara ve meclis üyelerine kısa bir teşekkür konuşması yaptı.


Üsküdar Belediye Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in hassasiyetle üzerinde durduğu ve yakından takip ettiği Üsküdar'ın 33 yıllık kangrenli imar sorunu İBB Meclisinden geçti. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı 3. oturumunda önemli maddeler görüşüldü. Meclisin 21 Eylül Çarşamba günkü oturumunda gündeme gelen, “Üsküdar İlçesi Çamlıca Camii Çevresi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı” ilan edilmesi talebi İmar ve Bayındırlık, Kentsel Yenileme ile Deprem ve Doğal Afet Komisyonları tarafından müşterek incelendikten sonra 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 73’üncü maddesi gereği uygun görüldükten sonra meclise gönderildi. İBB Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet, Üsküdar Belediyesi’nin “Üsküdar İlçesi Çamlıca Camii Çevresi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı” ilan edilmesi talebini meclisin onayına sundu. Duyarlı meclis üyelerinin onayı ile Üsküdar için hayati önem taşıyan bu önemli madde meclisten geçmiş oldu.


Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in yoğun gayretleri ve ikili görüşmelerinin ardından "Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı" Kentsel Yenileme -İmar ve Bayındırlık Deprem ve Doğal Afet Komisyonlarının incelemesi sonucunda müşterek raporu meclise olumlu havale edildi. Bu önemli konuyu yakından takip ederek bugünlere getiren Başkan Türkmen’in gayretleri sonucunda bugün meclisten olumlu geçtiğini tüm Üsküdarlıların ve özellikle de Çamlıca halkının bilmesi önemlidir. 


“ÜSKÜDAR’IMIZA İSTANBUL'UMUZA HAYIRLI OLSUN”

Konuyla ilgili İBB Meclisinde bir açıklama yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Sayın arkadaşlar, bu gün Üsküdar Belediyemiz ve Üsküdar ilçemizle ilgili büyükşehir meclisimizde özellikle boğaz bölgesini ilgilendiren hususlarda kararlar alınmıştır. Ben bütün meclis üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Boğaz yeri ve etkilenme bölgesiyle ilgili yaklaşık bir yıl önce başlayan plan süreci bu gün itibari ile sona ermiş oldu. Üsküdar’ımıza İstanbul'umuza hayırlı olsun. Emeği geçen teknik olsun, bütün imar komisyonunda ki arkadaşlara, meclis üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi. 


Nabız

Haber Bizim Gazete'de şu şekilde yer aldı


İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, imar planlarını kabul etti. Çamlıca Camii ile Boğaz arasında kalan mahallelerin önemli bir bölümü yıkılacak, bölgenin silüeti değişecek. Proje ile Usküdar'daki mevcut binaların 3'te biri yenilecek. Çalışmaların 201 7'nin ilk aylarında başlaması bekleniyor. İstanbul'un tarihi ilçelerinden Üsküdar yeniden inşa edilecek, tarihi dokuya aykırı binalar yıkılacak, çalışmalar ilçenin tamamına yayılacak. Binaların 3'te biri dönüşecek. Dönüşüm kapsamında en yüksek bina 6 katlı olacak. Üsküdarlılar, kentsel dönüşüme soğuk bakmıyor. Ama öncelikle proje görülmek isteniyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarını TOKİ gerçekleştirecek. 


Bizim Gazete


Geri Dön