19 / 04 / 2024

Üsküdar-Çekmeköy metrosu arsa fiyatlarını 10 kat yükseltti!

Üsküdar-Çekmeköy metrosu arsa fiyatlarını 10 kat yükseltti!

İstanbul'da yapımı süren mega projeler kentin değerini hızla artırıyor. Bu kapsamda, 2016 yılı nisan-mayıs ayında vatandaşların hizmetine sunulacak Üsküdar-Çekmeköy metro hattı, emlak değerlerine doping etkisi yaptı.



İstanbul'da yapımı süren mega projeler kentin değerini hızla artırıyor. Bu kapsamda, 2016 yılı nisan-mayıs ayında vatandaşların hizmetine sunulacak Üsküdar-Çekmeköy metro hattı, emlak değerlerine doping etkisi yaptı. Bölgede metrekaresi 150-200 lira olan arsa değerleri, bin 500 ile 2 bin liraya kadar çıktı.


Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Üsküdar-Çekmeköy metro hattının ilk etabının altyapı işlemlerinin tamamlanmak üzere olduğunu ifade ederek "2016 yılı nisan-mayıs aylarında fiili olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz" dedi. 3. köprü, Üsküdar-Çekmeköy metro projesi, kentsel dönüşüm ve ilçede yapılamakta olan yatırımlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Poyraz, Üsküdar'dan başlayıp ilk etapta Çekmeköy ve sonrasında Sancaktepe'den geçerek Sabiha Gökçen Havaalanı'na kadar gidecek metro hattında ilk etap için sona gelindiğini belirtti.


NÜFUSUN YOĞUN OLDUĞU BÖLGE


Üsküdar-Çekmeköy ilk etabının altyapı işlemlerinin tamamlanmak üzere olduğunu ve 2016 yılının nisan-mayıs aylarında fiili olarak vatandaşların hizmetine sunulacağını ifade eden Poyraz, "Bu hat çok önemli. Kadıköy-Kartal metrosu gibi sadece E-5 güzergahında giden bir metro olmayacak. İnsanların yoğun olarak ikamet ettiği bölgelerden geçiyor. Bu metro hattı sayesinde Üsküdar, Çekmeköy ve hatta Şile'de oturan vatandaşlar bile belirli bir yere kadar araçlarıyla gelecek daha sonra araçlarını otoparka bırakıp metroyla yoluna devam edecekler. Çekmeköy'den metroya binecek vatandaşımız yer üstüne çıkmadan Yeşilköy'e kadar gidebilecek" dedi.



ARSA METREKARE FİYATLARI 150 TL'DEN BİN 500 TL'YE YÜKSELDİ


Metro ve 3. köprü projelerinin merkezinde olan Çekmeköy'de arsa fiyatlarında artışlar yaşandığını anlatan Poyraz, ilk belediye başkanı olduğu 2009 yılına göre fiyatlarda muazzam artış olduğunu ifade etti. İlçenin bütün mahallelerinde fiyatların yükseldiğini belirten Poyraz, "Metrekaresi 150- 200 TL olan arsaların bugünlerde 1.000 - 1.500 TL'ye yükseldiğini görüyoruz. Bin liranın altında arsa kalmadı. Bu artışlar İstanbul'un genelinde de var" dedi. Poyraz, geçmişte İstanbul'da yılda 1 tane altgeçit yapıldığı dönemden şu anda yılda 270'in üzerinde alt-üst geçit yapılır duruma gelindiğini dile getirdi. Çekmeköy'de binaların yatayda büyüdüğünü ve yüksek binaların olmadığını aktaran Poyraz, ilçenin 3'te 2'sinin yeşil alana, yeni belediye hizmet binasının da 50 bin metrekarelik yeşil alan sahip olduğunu söyledi.



VİZYON PROJELER HAZIR


Çekmeköy'ün vizyon projeleri hakkında da bilgi veren Poyraz, Çekmeköy bölgesinin sosyal tesis ihtiyacını karşılayacak, park ve spor sahaları ile yürüyüş alanlarının bir arada bulunduğu bir yaşam alanı inşa edileceğini söyledi. Poyraz, şunları kaydetti: "Tıpkı Üsküdar Çamlıca Tepesi gibi ilçemizde de 'Çekmeköy Seyir Tepesi' ve 'Çekmekule' projelerimiz var. Bu proje ile halkımız bir yandan yeşille buluşacak bir yandan da Çekmeköy ve çevre manzarası rahatça izlenebilecek. Bir başka vizyon projemiz; 'Çekmeköy Gölet Projesi'. Alemdağ Göleti'nin çevresinde 4 bin metrekarelik düzenlenerek, gölet, yüzme ve su sporları faaliyetlerine uygun hale getirilecek" dedi.


Sabah



Geri Dön