19 / 03 / 2024

Üsküdar Çekmeköy metro hattı Üsküdar'ın cazibesini artırıyor!

Üsküdar Çekmeköy metro hattı Üsküdar'ın cazibesini artırıyor!

İstanbul'un dev yatırımları Marmaray, Tüp Geçiş Tüneli'nin yanı sıra Anadolu Yakası'nın ikinci metro projesi olan Üsküdar Çekmeköy metro hattı ile ilginin arttığı Üsküdar'da emlak fiyatları 5 milyon dolara kadar çıkıyor...



Anadolu Yakası'nın gözde ilçeleri arasında yer alan Üsküdar'a olan talep Marmaray, Tüp Geçiş Tüneli gibi büyük projelerle artarken, Anadolu Yakası'nın ikinci metro projesi Üsküdar Çekmeköy metro hattı ile farklı bir boyut kazandı. Nitekim söz konusu metro hattı bölgedeki emlak fiyatlarına şimdiden yansıdı. 


Üsküdar Belediyesi'nin verdiği bilgiye göre, şu an bölgenin güncel nüfusu 584 bin. Bu rakam 2000 yılında 495 bin iken, 2009'da 524 bine, 2012'de 535 bine kadar çıktı. Doğusunda Ümraniye, güneyinde Kadıköy, batı ve kuzeybatısında İstanbul Boğazı, kuzeyinde ise Beykoz ile komşu olan Üsküdar, toplamda 33 mahalleden oluşuyor. 


Konumu ile İstanbul'un merkezi noktalarından biri olan Üsküdar, aynı zamanda Avrupa Yakası'na geçişin en kolay olduğu ilçelerin başında geliyor. Ayrıca bölge tarihi ve kültürel dokusuyla özel bir yere de sahip. Üsküdar, son yıllarda büyük İstanbul projeleri ile dikkatleri üstüne çekmeye devam ediyor. Yapılacak metro hattı ile de cazibesini yükselten  bölgedeki tüm bu gelişmeler emlak fiyatlarına da yansıyor. Nitekim sahibinden.com verilerine göre, Üsküdar'da 2011'de 275 bin TL olan ortalama satılık daire fiyatı, 2012'de yüzde 53 artarak 420 bin TL'ler seviyesine ulaştı. 


 Üsküdar Çekmeköy metro hattı Üsküdar ın cazibesini artırıyor!


“Emlak fiyatları 5 milyon dolara dayandı” 

Özellikle metro projesiyle bölgedeki fiyatlarda artış olduğunun altını çizen RE/MAX Su Broker'ı Oya Yalçınkaya, “Bölgeye olan talep artıyor. Üsküdar'dan Avrupa Yakası'na kolay geçiş olduğu için özellikle öğrenciler ve çalışanlar tarafından tercih ediliyor” değerlendirmesinde bulundu. 


Oya Yalçınkaya, bölgedeki fiyatlar konusunda ise şunları söyledi, “Şu anda Üsküdar satılık daire fiyatları 100 bin TL'den başlıyor. Fiyatlar villa konseptindeki konutlarda ise 5 milyon dolara kadar çıkıyor. Üsküdar kiralık daire fiyatları da 700 TL'den başlıyor, yine villa konseptindeki konutlarda 4 bin TL'lere kadar çıkıyor” dedi. 


“Yeniden yapılanma az”

İstanbul'un merkezi bir noktasında konumlanmasından dolayı tercih nedeni olan bölgede yeniden yapılanmanın ise az olduğuna vurgu yaptı Yalçınkaya ve ekledi, “Üsküdar'da arz yok, çünkü yeniden yapılanma az. Bölgeye olan talep ise çok fazla. Üsküdar'ın Kentsel Dönüşüm'e ihtiyacı var”. 


Üsküdar Çekmeköy metro hattı Üsküdar ın cazibesini artırıyor!


Üsküdar'da Kentsel Dönüşüm devam ediyor

Bölgedeki emlakçılar Üsküdar'ın kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunun önemini vurgularken, söz konusu çalışmalarda devam ediyor. En son olarak birinci derece deprem bölgesinde yer alan ve 13 bağımsız bölümü içeren 6 katlı riskli bina yıkıldı. Uzmanlar bölgede 1970'den önce yapılan binaların yenilenmesi konusunda hem fikir.  


 Üsküdar Çekmeköy metro hattı Üsküdar ın cazibesini artırıyor!


Üsküdar Çekmeköy metro hattı son durum..

Üsküdar'a olan ilgiyi artıran etkenlerden biri olan Üsküdar Çekmeköy metro hattının tünel açma çalışmaları başladı. TBM (Tunnel Boring Machine - Tünel Açma Makinesi) günde 22 metre kazı yapıyor. Üsküdar ile Çekmeköy arasındaki mesafeyi 24 dakikaya indirecek metro hattının tamamlanmasıyla günde 700 bin kişi taşınacak. 16 istasyondan oluşan hattın şu an Ümraniye-Çarşı istasyonunda yapım çalışmaları sürüyor. Metro hattının 38 ay sonra yani 2015 yılının sonunda ise tamamlanıp hizmete açılması hedefleniyor. 


Üsküdar Çekmeköy metro hattı sayesinde Çekmeköy’den 24 dakikaya Üsküdar’a, 36 dakikaya Yenikapı’ya, 44 dakikada Taksim’e ve 71 dakikada Havaalanı’na gidilebilecek. 6 Haziran 2012’de temelleri atılan hattın uzunluğu ise 20 kilometre olacak. 


Üsküdar Çekmeköy metro hattı durakları ise şöyle: 


-Üsküdar,

-Fıstıkağacı,

-Bağlarbaşı,

-Altunizade,

-Kısıklı,

-Libadiye,

-50. Yıl Çarşı,

-Ümraniye,

-İnkılap Mahallesi,

-Çakmak,

-Ihlamurkuyu,

-Altınşehir,

-Lise,

-Dudullu,

-Toplukonut,

-Çekmeköy/Sancaktepe


Üsküdar Çekmeköy metro hattı Üsküdar ın cazibesini artırıyor!


İstanbul'un meydanları yenileniyor.. 

Taksim, Kabataş, Aksaray derken Üsküdar Meydanı için de proje hazırlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan proje ile yaya ve taşıt trafiğinin yarattığı kaos sona erdirilecek. 

Üsküdar'da 'Raylı Sistemler ile Karayolu Entegrasyonları ile Kentsel Tasarım Uygulaması Projesi' düzenlemesi yapılacak. Üsküdar'ı çarpık yapılaşmadan kurtarmayı amaçlayan projede trafik yeraltına alınacak ve büyük bir otopark yapılacak. Düzenlenen yaya alanları ile Üsküdar- Ümraniye Metro Hattı ile  Marmaray  Hattı'na yaya entegrasyonu sağlanacak.


Transfer merkezi kapsamında, otopark alanları; deniz, demir yolu ve karayolu ulaşım sistemlerini kullanan yolcularca kullanılacak.


Meydana açılan kafeterya ve oturma alanlarıyla kentsel mekanlar oluşturulacak.Üsküdar Meydanı'na yaya geçişi sağlayan üç farklı noktada karşılama meydanı olacak.Eski dokulu 'Nostalji Sokağı'nda simgesel ve fonksiyonel kent mobilyaları oluşturulacak.


Katlı otoparkının kaldırıldığı bölgede, yer altı katlı otoparkı tasarlandı. Yer altı katlı otoparkı iki farklı boyutta planlanacak. Aynı zamanda yer altı katlı otoparkından çarşı içine uzanan giriş ve çıkışlar sağlanacak.


Konu hakkında Üsküdar Belediyesi'nin verdiği bilgilere göre Üsküdar Meydanı Projesi'nin çalışmaları 29 Ekim 2013'de Marmaray'ın devreye girmesini takiben başlayacak. Belediye 2015'de ise meydan çalışmasının bitirilmesinin hedeflendiğini bildirdi. 


Üsküdar Çekmeköy metro hattı Üsküdar ın cazibesini artırıyor!


Marmaray ne aşamada? 

Geçtiğimiz yıllarda Boğaz altında tüp birleştirme işlemi gerçekleştirilen Marmaray projesinde raylar döşendi, yürüyen merpenler test edilmeye başlandı. Elektrik tesisatı ve dekoratif işlemler ise devam ediyor. 2004'te temeli atılan proje tamamlandığında yaklaşık 1 milyon kişiyi trafik derdinden kurtaracak. 


440 adet trenin çalışacağı projede tren seferleri 2 ile 10 dakika arasında yapılacak. 06:00 - 09:00 saatleri ile 16:00 - 19:00 saatleri arasında yolcu trenleri geçişi olacak. Bu saatler dışında ise gün içerisinde kalan saatlerde şehirler arası yolcu trenlerinin geçişine izin verilecek. Yük trenlerine de  gece 00:00 ile 05:00 arasında izin verilecek. 


29 Ekim 2013 tarihinde açılması planlanan Marmaray projesi ile  Boğaz geçişi 2 dakikaya inecek. Marmara'ya bağlanacak diğer hatlarda ise yolculuk süreleri, Gebze-Halkalı arasında 105 dakika, Bostancı-Bakırköy arasında 37 dakika, Söğütlüçeşme-Yenikapı arasında 12 dakika, Üsküdar-Sirkeci arasında ise 4 dakika olacak. 


Üsküdar konut projeleri 


Üsküdar Çekmeköy metro hattı Üsküdar ın cazibesini artırıyor!


1- Şehrizar Konakları 

Üsküdar Altunizade'de konumlandırılan konut projelerinden biri Şehrizar Konakları. GAP İnşaat'ın hayat verdiği proje 108 bin metrekarelik alanı kapsıyor. Satışların devam ettiği Şehrizar Konakları'nda 3+1, 4+1, 5+1, 6+1, 7+1, 8+1 ve 9+1 konut seçenekleri bulunuyor. 38 bloklu projede teslimler ise Haziran 2013'te gerçekleştirilecek. Banka kredisi ile konut sahibi olunabilen Şehrizar Konakları'nda 3+1 daireler 2 milyon 100 bin TL'den, 5+1 daireler de 3 milyon 800 bin TL'den başlıyor. Projede Türk hamamı, yüzme havuzu, fitness salonu ve sauna gibi hizmetler sunuluyor. 


Üsküdar Çekmeköy metro hattı Üsküdar ın cazibesini artırıyor!


2- Çengelköy Park Evleri 

Üsküdar Çengelköy'de hayat verilen Çengelköy Park Evleri ise 65 bin metrekarelik alanda yükseliyor. Selimoğlu Group ve Demirland İnşaat San. Tic. Ltd. Şti. ortaklığındaki proje 89 villa ve 83 rezidanstan oluşuyor. Projede rezidanslar 295 bin dolardan, villalarda 1 milyon 500 bin dolardan başlıyor. Fitness salonları, SPA merkezleri ve kapalı havuzlar Çengelköy Park Evleri'nde öne çıkan sosyal alanlar arasında. 


Üsküdar Çekmeköy metro hattı Üsküdar ın cazibesini artırıyor!


3- Üsküdar Prestige Konakları

Prestige Group'un inşaat şirketi Hayat İnşaat San. A.Ş. imzası taşıyan Prestige Konakları 2 bin 500 metrekarelik alanı kapsıyor. 20 konuttan oluşan projede 3 tip konut yer alıyor. Projede bahçe dubleksleri 293 metrekare, orta kat daireler 362 metrekare ve çatı dubleksleri ise 305 metrekare büyüklüğe sahip. Proje Üsküdar Sultantepe'de konumlu. 



Şebnem BER/Emlakkulisi.com 


Geri Dön