16 / 04 / 2024

Üsküdar Tibaş Parkı'nda durdurma kararı verilen inşaat devam mı ediyor?

Üsküdar Tibaş Parkı'nda durdurma kararı verilen inşaat devam mı ediyor?

İstanbul Üsküdar'daki Tibaş Parkı’nda yapılan yurt inşaatın yargının durdurma kararına rağmen devam edilmesi vatandaşlardan tepki alıyor. Avukat Onur Cingil, "Devletin mahkemesini tanımayanlar bu kaçak inşaata devam ettiler" dedi...



TİBAŞ tarafından park ve bitişiğindeki arazi, ‘park’ olarak kullanılmak için bedelsiz verildi. Ancak daha sonra, söz konusu arazinin Üsküdar Belediyesi tarafından Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı’na verildiği ortaya çıktı. Bunun üzerine de vakfın alana yurt yapmak için inşaata başladı. Bölge sakinleri, yurt inşaatını mahkemeye taşıdı. İstanbul 7. İdare Mahkemesi, sakinleri haklı buldu ve 25 Aralık 2019’da inşaatın ruhsatının yürütmesinin durdurulması kararını aldı. Daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) binayı mühürledi.

BirGün gazetesinden Meral Danyıldız'ın haberine göre, Acıbadem sakinleri ise mühürlenmesine rağmen inşaatına devam edilen vakfa tepki gösteriyor. Mahalleliler, mühürlü olmasına rağmen içeriye yapılan malzeme giriş çıkışına da tepki gösterdi. Basının görüşme talebi üzerine ise vakıf yönetimi, hukuki açıdan haklı olduklarını söyledi, açıklamada bulunmadı.

Avukat Onur Cingil, iki katın kaçak olarak inşa edildiğini aktardı ve, “Belediye’nin burayı hizmet adına kullanması gerekirken bir vakfa peşkeş çekiyor. Yürütmenin durdurma kararına rağmen belediye iskan verdi. İBB’ye yaptığımız ihbarlar sonucu buraya gelip mührün sökülüp sökülmediğine bakmak istediler. Fakat Üsküdar Emniyet Müdürlüğü binaya sokmadı. İBB yetkilileri içerde tespit yapamıyor fakat elimizdeki videolar inşa faaliyeti yapan işçileri gösteriyor. Devletin mahkemesini tanımayanlar bu kaçak inşaata devam ettiler. ” diye konuştu.

İBB İmar Müdürlüğü’nden Hasan Tan ise, “İşçi arkadaşlarımızın burada işlerini devam ettirmemesi hususunda önlem alıyoruz” dedi. CHP İstanbul Milletvekili Avukat Turan Aydoğan da mahalle sakinlerine destek olmak için muhtarlığa geldi. Turan Aydoğan, “Hukuksuzluklardan bir tanesini de burada yaşıyoruz. Binanın imar ve ruhsat işlemlerine aykırılık söz konusu. İBB bunları tespit ediyor, mühürlüyor fakat ilginç bir irade bunu yok sayıyor, inşaata devam ediyor. İnşaat bitmek üzere. İBB görevlileri mühür fekhinden sonra buraya geldiğinde, merkezi idarenin başka görevlileri tarafından, emniyet görevlileri tarafından engelleniyor. Giremezsiniz diyorlar. Bir kamu görevlisi diğer kamu görevlisinin görevini yapmasının önüne geçmiş oluyor. Bir kamu görevlisinin görevinin engellenmesi suç teşkil etmekte.” şeklinde konuştu.

Öte yandan İBB’nin iskânı iptal ettiği öğrenildi.

İBB Üsküdar'daki kaçak yapıyı mühürledi!

 


Geri Dön