28 / 03 / 2024

Üsküdar'a 3 katlı çarşı geliyor!

Üsküdar'a 3 katlı çarşı geliyor!

Tarihi Yarımada'nın karşısında yer alan Üsküdar'da yeni meydan inşası için düğmeye basıldı. Hakimiyeti Milliye Caddesi üzerinde bulunan, eski belediye binası ve yapıların yıkılmasıyla gerçekleşecek yeni meydanın ismi "Mimar Sinan Meydanı" olarak belirlendi.



Toplamda 8 bin 250 metrekare taban alanı bulunan yapıların yıkılmasıyla çalışmalar tüm hızıyla başladı. Üsküdar Meydanı'nın yakınında yer alan yeni meydan, 27 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek. 

Karar Gazetesi'nde yer alan habere göre bu alanın içinde bin 400 metrekarelik bölümde, dükkanları yıkılan esnaf için 3 katlı ve 151 adet dükkandan oluşan bir çarşı yapılacak.

Üsküdar a 3 katlı çarşı geliyor!

Ayrıca Üsküdar Mimar Sinan Meydanı, Hakimiyeti Milliye Çarşısı ve Zeminaltı Otopark Projesi için Anıtlar kurulundan da onay alındı.

OTOPARK YIKILDI

Üsküdar'da 750 araç kapasiteli 5 katlı çelik otopark da görüntü kirliliğine sebep olduğu gerekçesiyle yıkıldı. Çelik otoparkın yerine, 874 araçlık yeni zemin altı otoparkı yapılacak. 

Üsküdar a 3 katlı çarşı geliyor!

Alt Yapı Projeler Müdürü Fatih Duman,  meydan düzenlemesi içinde bir alışveriş merkezi yapılmayacağını söyledi. Alanın bir bölümünde çarşı yapılacağını dile getire Fatih Duman, "Bu meydanımız yeşil alan, dinlenme alanları, yürüyüş yolları ve rekreasyon alanları içeren 27 bin metrekarelik bir kent meydanı olacak. Korkmazlar Çarşısı olarak bilinen 151 adet bağımsız bölümün bulunduğu dükkanlar ve çarşı bölümü yıkıldı. Onun yerine meydanımızın hemen arka köşesine sığacak şekilde bir çarşı yapılacak. Bu çarşımız 1/1000'lik ve 1/5000'lik imar planlarımız ilçe ve büyükşehir belediyesinden geçti. Kurul onaylarımızı da aldık. İfade edildiği gibi bu bir AVM değil. Bin 400 metrekare oturum alanlı 3 katlı bir çarşı" dedi.

Üsküdar a 3 katlı çarşı geliyor!

50 BİN METREKAREYE YAKIN BİNA YIKILDI

Meydan inşası için toplam 50 bin metrekareye yakın bina yıkıldığını belirten Duman, "10 bin metrekare Üsküdar belediye binamız, 4 bin metrekare Korkmazlar Çarşısı, yaklaşık 13 bin metrekare civarında 5 katlı çelik otoparkımızı yıktık. Onu yer altı otoparkına çeviriyoruz. Toplamda 50 bin metrekare kapalı alanı olan binalarımızı yıktık. Bütün meydanımız 27 bin metrekare. Bunun yüzde 5'ine oturan, 3 katlı küçük bir çarşı yapıyoruz. Geri kalan tüm alan yeşil alan, meydan düzenlemesi ile halkımızın kullanımına açılacak" diye açıklama yaptı.


Geri Dön