19 / 04 / 2024

Uygun kredi faizleriyle konut talebi karşılanıyor!

Uygun kredi faizleriyle konut talebi karşılanıyor!

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Aylin Cevizci, ekonomik güven endeksinde görülen artışın, tüm alt sektör gruplarınca desteklendiğine dikkat çekti. İnşaat sektörü güven endeksinin yüzde 31,1 arttığını vurgulayan Cevizci, konut sektöründe biriken talebin karşılanmaya çalışıldığını



Ekonomi yönetiminin hayata geçirdiği teşvik mekanizmaları ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında başlayan normalleşme sürecinin etkisiyle Mayıs'ta toparlanan ekonomik güven endeksinde, yükselişlerin devam edeceği öngörülüyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Nisan ayında sert bir şekilde düşen ekonomik güven endeksi, koronavirüs salgınına yönelik iyimser hava, ekonomi yönetiminin uyguladığı teşvikler ve başlayan normalleşme sürecinin pozitif etkisiyle Mayıs'ta toparlandı. Ekonomik güven endeksi'nde Mayıs ayında geçen aya göre yüzde 20,4 artış yaşandı ve 61,7'ye yükseldi. 

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Aylin Cevizci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekonomik güven endeksinde görülen artışın, tüm alt sektör gruplarınca desteklendiğine dikkat çekti.

Cevizci, inşaat sektörü güven endeksinin yüzde 31,1 arttığına vurgu yaparak, sektör özellikle 2018'deki gibi olumsuz bir tablonun beklenmediğini belirtti. 

Cevizci, sektörün faaliyetlerinin bu dönemde çok fazla durma noktasına gelmediğini ve kredi faiz oranlarındaki uygun seviyeler sayesinde konut sektöründe biriken talebin karşılanmaya çalışıldığını ifade etti.

2020 Mayıs sonunda konut kredisi faizleri ne oldu?

Konut kredisi alacaklar dikkat! Nelere dikkat edilmeli?

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 31,1 yükseldi!


Geri Dön