28 / 03 / 2024

Üzdelta Gayrimenkul, Delta isim hakkını aldı!

Üzdelta Gayrimenkul, Delta isim hakkını aldı!

Üzdelta Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Murat Üzer, Seyithan İzsiz'in sahibi olduğu Delta Şirketler Grubu'nun isim hakkını aldığını açıkladı. Üzer, davanın neticelendiğini ve bundan sonra Delta ismini kullanacaklarını belirtti.



Bölgede uzun yıllar faaliyet gösteren iki firma arasında isim ve marka tartışması başladı. Delta Şirketler Grubu adı altında inşaat, gayrimenkul, pazarlama, elektrik, mobilya gibi birçok alanda faaliyet gösteren ve Yönetim Kurulu Başkanlığını Seyithan İzsiz'in yaptığı firmanın isim hakkının kendilerinde olduğunu basın mensuplarıyla paylaşan Üzdelta Gayimenkul Yatırım Danışmanlığı Yönetim Kurulu Başkanı Murat Üzer "Bu ismi artık kullanamazlar" açıklamasını yaptı.



Delta ismini kullanacağız


Üzdelta Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı'nın da kendi firmaları olduğunu belirten Murat Üzer  Euro Park Otel'de düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda, 'Delta'nın isim hakkını satın aldıklarını belirten Üzer, öncelikle şirket hedeflerinden söz etti. Üzer, "Delta Emlak Gayrimenkul Yatırım AŞ. olarak düzenlediğimiz tanışma ve istişare toplantımıza hoş geldiniz. Uzun yıllar bölgece gayrimenkul ve inşaat sektöründe büyük hizmetlerimiz olmuştur ve olmaya devam edecektir. İnsana hizmet etmek en büyük zenginliktir ama altını çizyorum doğru ve sağlıklı hizmet edebilmek önemlidir. Hedefimiz büyük, ama inancımız da büyük. İnşallah bu hedefimize ulaşacağız. Üzdelta Gayrimenkul faaliyetlerine devam ederken Delta Şirketler Grubu ismimizi de kullanarak yeni oluşumlar yapacağız" dedi.


Başka isim kullansınlar


İsim değişikliği hakkında açıklama yapan Üzer, bölgede halen Delta Şirketler Grubu adı ile faaliyet gösteren şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Seyithan İzsiz'in konuyu mahkemeye taşıdığını ama red kararı aldığını vurgulayarak, "Delta ismi şahsıma Türk Patent Kurumu tarafından tescillenmiştir.  Bazı arkadaşların bu konuyu mahkemeye götürme girişimi olsa da mahkeme red kararı vermiştir. Bu bir hizmet yarışıdır ve normaldir. Umuyorumki arkadaşlarımız bu isim değişikliğini en kısa zamanda yerine getirecektir. Hizmetlerine 'Delta' ismiyle değil de başka bir isimle yerine getireceklerine dair hiç bir kuşkum yok" ifadelerini kullandı


Belgemiz elimizde


Basın mensuplarının sorunlarını da cevaplayan Murat Üzer, Delta isminin marka olmasında Seyithan İzsiz'in çalışmalarının etkisi olduğu hatırlatıldı. Bunun üzerine açıklama yapan Üzer, "Delta isminin bütün hakları bize geçti. Bu ismi kullanan arkadaşımız da yabancı değil bizim aile dostumuzdur. Bu günden sonra ona ait olmayan bir ismi kullanmayacaktır. Çünkü bu marka komple bize geçti. Bu mahkeme kararıdır. Seyithan Bey mahkemeye başvurmuştu ama mahkeme reddetti" dedi.


İzsiz gururlu birisidir


Yıllar önce Seyithan İzsiz'le ortak olduklarını ifade eden Üzer, "Güvendiğimiz için onların isimleri geçmişti benim ismim yoktu. Şimdi, bizde olan isim hakkımızı kullanmak istiyoruz. Biz Delta'yı asıl sahibinden komple devraldık. Sahibi Yahudi bir işadamıdır. Seyithan Bey umarım hoş görür çünkü ona ait bir markayı kullanmıyoruz marka şu an bize ait. Benim bu açıklamalarımdan sonra bu ismi kullanmayacağını düşünüyorum çünkü gururlu birisidir. Ait olmayan bir şeye sahip çıkmak  Allah'a mahsusdur. Seyithan Bey'in de bir belgesi varsa çıkıp basın açıklaması yapar. Bizim belgemiz elimizde" açıklamasını yaptı.



Gazetem İstanbul 


Geri Dön