16 / 04 / 2024

Uzmanlar uyardı! Altın fiyatları geri çekilir mi?

Uzmanlar uyardı! Altın fiyatları geri çekilir mi?

Son aylarda küresel ve iç piyasalarda altın fiyatlarında gerçekleşen yükseliş büyük ve küçük ölçekteki yatırımcıları heyecanlandırıyor. Altının gramı 525 liraya ulaşarak zirveye çıktı. Küresel piyasalarda da ons altın fiyatları 1900 seviyelerindeki kritik direncini yıktı.



İstanbul Kapalıçarşı'da dün çeyrek altın 845,00 liradan, Cumhuriyet altını 3.457,00 liradan, 24 ayar külçe altının gram fiyatı dünkü kapanışa göre yüzde 1,24 artışla 521,60 liradan işlem gördü.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; altın fiyatları ile ilgili, uzman isimler piyasalarda yaşanan gelişmeleri yorumlarken gelecek günlerde altın fiyatlarının nasıl bir seyir izleyeceğine dair kritik uyarılarda bulundu.

Ülkemizde ve dünya genelinde insalar altını en güvenli liman olarak görüyor. Bu sebeple altın fiyatlardaki hareketlilik pek çok kişi tarafından sıkı takip edilliyor.

Bu hafta altın fiyatları hem iç hem de küresel piyasalarda beklenenin üstünde bir yükseliş gerçekleştirdi. Altının onsu 1,900 doların altına düştükten sonra 1,890 - 1,900 dolar seviyelerinde işlem görmeye devam etti. Uzmanlar altın ve gümüş fiyatlarıyla ilgili gelecek aylarda nasıl olacağında dair açıklamalarda bulundular. 

A Para'da yayına katılan 6 uzman ons altınve gram altın üzerinde değerlendirmeler yaparak yatırımcıları  uyardılar... 

Uzmanlar uyardı! Altın fiyatları geri çekilir mi?

2000 DOLARA GÖTÜRECEK BİR DİNAMİK OLACAK MI?

Ata Yatırım Cem Tözge A Para'da emtia fiyatları ile ilgili değerlendirme yaptı. Altın fiyatlarının ABD 10 yıllık tahvil faizlerine göre hareket halinde olduğunu belirten Tözge, "Ons altın için 2000 dolarlar konuşulmaya başlanacaktır. Ancak ben altında 2000 dolarla götürecek güçlü bir dinamik görmüyorum" dedi.

500'LERE GERİ ÇEKİLİR Mİ?

Dolar endeksindeki geri çekilmenin ons altın için destekleyici olduğunu belirten Gürsoy, "Gram yatırımcısı ons ve dolar/TL'yi takip ediyor. Hem ons hem de kur yukarı yönlü hareket ediyor. Dolayısıyla gram altın için 500'lere kadar geri çekilme belki de alım fırsatı olabilir" dedi.

Uzmanlar uyardı! Altın fiyatları geri çekilir mi?

"ALTIN FİYATLARI İÇİN BAZ SENARYO FED'İN ATACAĞI ADIMLAR"

Işık Menkul Değerler Araştırma Müdürü Yusuf Kavak, A Para'da altın fiyatlarında yaşanan yükselişe değindi.  Kavak, ekonomilerin toparlanacağı ve parasal sıkılaşma beklentisi oluşursa altında satış görülebileceğini ifade ederek, "Altın fiyatları için baz senaryo Fed'in atacağı adımlar" dedi.

"550 LİRA SEVİYESİ KRİTİK DİRENÇ"

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, A Para'da altın fiyatlarını değerlendirdi. Emtia fiyatlarını destekleyen olumlu faktörlerin öne çıktığını açıklayan Memiş, "Gram altında 550 lira seviyesi kritik direnç" dedi.

Uzmanlar uyardı! Altın fiyatları geri çekilir mi?

"GRAM ALTIN DAHA GÜÇLÜ GÖRÜNÜYOR"

ALB Menkul Değerler Yatırım Uzmanı Şirin Sarı, A Para yayınında altın fiyatları ile ilgili değerlendirmeler yaptı. Ons altında son 4 ayın en yüksek seviyelerinin görüldüğünü ve altının enflasyon endişelerinin sürmesiyle gündemde kalmayı sürdüreceğini ifade ederek, "Gram altın daha güçlü görünüyor" dedi.

"1-2 AY İÇİNDE ZİRVE DENEMELERİ YAPAN BİR ONS ALTIN GÖRÜLEBİLİR"

A Capital Strateji Direktörü Mustafa Keskintürk A Para'da altın fiyatları üzerine değerlendirmelerde bulundu. Altında bayrak formasyonu oluştuğunu ifade eden Keskintürk, "Önümüzdeki 1-2 ay içeresinde zirve denemeleri yapan bir ons altın görebiliriz" dedi.

Uzmanlar uyardı! Altın fiyatları geri çekilir mi?

600 TL'Yİ GÖREBİLİR

Altın fiyatlarının son 7 ayın en üst seviyesinde olduğunu söyleyen Integral Yatırım Satış Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Ali Gürbüz, A Para'da canlı yayınında altın fiyatlarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Gürbüz, yurt içinde gram altında kısa süreli geri çekilmeler olsa da 525-545 TL olarak hedef değer belirlediklerini söyleyerek, "Ons altında düşüşler alım fırsatı" ifadelerini kullandı.

EMTİA PİYASALARI

Altının ons fiyatı 1.900 doların altına düşerken, yatay olarak 1.890 dolar - 1.900 dolar aralığında hareket ediyor. İç piyasada dolar kuru 8.61 lirayı aşmış ve altının gram fiyatı 525 liraya yükselerek altın fiyatlarının kasım ayının ardından en yüksek seviyeye ulaştı. 

.Küresel emtia piyasalarındaki spot işlemlerde;

- Brent petrol yüzde 0.16 düşüşle 69.10 dolar,

- Batı Teksas yüzde 0.05 artışla 66.62 dolar,

- altın yüzde 0.04 artışla 1,897.24 dolar,

- gümüş yüzde 0.26 düşüşle 27.77 dolar,

- bakır yüzde 3.37 artışla 10,293.50 dolar,

- platin yüzde 0.72 düşüşle 1,174.60 dolar,

- paladyum yüzde 0.97 artışla 2,834.77 dolar seviyesindeydi.

Uzmanlar yatırımcıları uyardı: 500 liradan gram altın almayın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön