25 / 04 / 2024

Uzun bir aradan sonra yatırımcıların yüzü güldü! Borsa yükselişe geçti! En fazla hangi sektör prim yaptı?

Uzun bir aradan sonra yatırımcıların yüzü güldü! Borsa yükselişe geçti! En fazla hangi sektör prim yaptı?

ABD, Avrupa ve İngiltere merkez bankalarının faiz kararlarının ardından küresel piyasalar karışık bir seyir izlerken, Borsa İstanbul günü yükselişle kapattı. BIST 100 endeksi yüzde 0,82 oranında değer kazandı.



Yılbaşından bugüne kadar dalgalı bir seyir izleyen ve sert hareketlerin gözlendiği Borsa İstanbul’da bugün pozitif bir hava hakimdi. BIST 100 endeksi, yüzde 0,82 değer artışıyla günü 4.752,24 puandan kapattı. Endeks, önceki kapanışa göre 38,85 puan yükselirken, toplam işlem hacmi 118,3 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Uzun bir aradan sonra yatırımcıların yüzü güldü! Borsa yükselişe geçti! En fazla hangi sektör prim yaptı?

Gün içerisinde en çok kazandıran ulaştırma sektör hisseleri olurken, en çok kayıp spor sektör hisselerinde yaşandı. Ulaştırma sektör endeksi yüzde 2,40 oranında prim yaparken, spor endeksi yüzde 6,05 oranında değer kaybına uğradı. Bankacılık endeksi yüzde 2,11 oranında yükselirken, holding endeksi yüzde 1,92 oranında prim yaptı.

YARIN ENFLASYON AÇIKLANACAK

Para piyasaları açısından yarının veri gündeminde yurt içinde enflasyon verileri odak noktasında olacak. Yurt dışında ise ABD'de tarım dışı istihdam verileri açıklanacak. Dünya genelinde açıklanacak Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) başta olmak üzere veri gündeminin yakından izleneceğini kaydeden uzmanlar, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 4 bin 700 ve 4 bin 650 seviyelerinin destek, 4 bin 900 puanın ise direnç konumunda bulunduğunu öngörüyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön