18 / 04 / 2024

Uzundere dönüşüm projesi İzmir için dönüm noktası!

Uzundere dönüşüm projesi İzmir için dönüm noktası!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Güzelbahçe Dört Mevsim Konakları Projesi Başkanı Emekli Albay Soner Aydın ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Aslan ziyarette Uzundere dönüşüm projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu...




Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Güzelbahçe Dört Mevsim Konakları Projesi Başkanı Emekli Albay Soner Aydın ile birlikte  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Samimi bir havada geçen ziyaret sırasında, Genel Başkan Aslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’na Ege-Koop’un yeni projesi İzmir Körfezi Evleri ve Dört Mevsim Konakları projeleri hakkında bilgi sundu.


Ege-Koop Genel Başkanı Aslan, Ege-Koop’un 13.Onur Projesi “Ege-Koop İzmir Körfezi Evleri” projesinin, Çiğli’de Evka-2’nin üst tarafında, zemin katının bile İzmir körfezine hakim bir konumda olduğu bilgisini paylaştı. Aslan ve Aydın, Güzelbahçe –Urla arasında orman içinde Urla Körfezi’ne hakim 130 bin m2’lik imarlı konut alanında tamamladıkları dubleks, tek katlı  ve tripleks en az 400-500 m2 özel bahçeli Ege-Koop Dört Mevsim Konakları Projesi ile ilgili ayrıntılı sunum da yaptı. 


Ege-Koop Başkanı Aslan; yoğun bir çalışmanın sonucunda % 100 anlaşmalı olarak yapım aşamasına gelen Uzundere Kentsel Dönüşüm uygulamasında sorunların aşılmasında sonuna gelinmesinden ve bu alana İzmir’e önemli yatırımları kazandıran Mesut Sancak’ın talip olmasına sevindiğini vurguladı. Aslan, Sancak’ın projeyi kısa sürede tamamlayacağına inandığını belirterek, “Kentsel dönüşüm çalışmalarının halkla % 100 anlaşmalı olmasını çok önemsiyorum. Bu kutlanması gereken büyük bir başarıdır ve Sayın Kocaoğlu’nun eseridir. Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi bu anlamda İzmir’de örnek olacak ve kentsel dönüşümün önünü açacak” dedi. Aslan, şunları söyledi: “İzmir’in çok acil, ancak; kentimizin mimari yapısını bozmadan ve kenti beton yığını haline dönüştürmeden; her bölgesinde kentsel dönüşüme ihtiyacı var. Öncelikle yapılması gereken, Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda, meslek odaları, sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla İzmir konsensüsünde buluşmak.”  


Hüseyin Aslan, Ege-Koop’a kentsel dönüşüm konusunda bir sorumluluk düştüğü takdirde, herhangi bir talep ve beklenti olmaksızın her zaman yardımcı olmaya hazır olduklarını belirterek, “Gerekirse kentsel dönüşümün uygulanacağı mahalle ya da adalarda kooperatifleşme yoluyla daha rahat anlaşma sağlama imkanı olabilir” diye konuştu. 


EGE-KOOP’UN 13.ONUR PROJESİ

.

Aslan şöyle devam etti: “Ege-Koop’un 32.yılında projelendirdiği 13.Onur Projemiz Ege-Koop İzmir Körfezi Evleri’ne çok yoğun bir ilginin olmasından memnuniyet belirterek, teknik çalışmaların sonuna gelindiğini, önümüzdeki günlerde Çiğli Belediyesi’ne resmi olarak ruhsat başvurusunda bulunacağız. Temelini atacağımız 1. etapta sınırlı sayıda dairenin kaldığı projemizin, Ocak –Şubat aylarında inşaatlarına başlayabileceğiz. Ege-Koop her zaman İzmir’deki konut fiyatlarında denge unsuru olmuştur. Her zaman söylediğimiz gibi Ege-Koop kar amaçlı bir kuruluş olmadığı için piyasa koşullarının % 35-40 altında fiyatlarla vatandaşlarımızı konut sahibi yapmayı hedeflemektedir. Kocaoğlu da Ege-Koop’un İzmir’e kazandırdığı projeler kentimize ayrı bir değer katmıştır. Her projeyi başarıyla tamamlayan Ege-Koop’a bu projede de başarılar diliyorum. Ege-Koop bu projeyle en hızlı şekilde tamamlayacağı konusunda bir kuşkum yoktur.”


“EMİR BÜYÜK YERDEN”


Aslan ve Aydın, Güzelbahçe-Urla arasındaki Çamlı Mahallesi’ndeki Ege-Koop Dört Mevsim Konakları Projesi alanına Başkan Kocaoğlu’nu davet ettiler. Başkan Kocaoğlu da en kısa zamanda proje alanına mutlaka geleceğini ifade etti.  Aslan ve Dört Mevsim Konakları Projesi’nin Kooperatif Başkanı Soner Aydın, projede kanalizasyon, içme suyu, su deposu, arıtma tesisi, yarı olimpik yüzme havuzu ve elektrik altyapı imalatları ile birlikte konutların tamamlandığı bilgisini Başkan Kocaoğlu’na sunarak, İZSU tarafından siteye suyun bağlanması talebini dile getirdiler. Bu talep üzerine Başkan Kocaoğlu İZSU yetkililerine anında talimat vererek, söz konusu talebin acilen yerine getirilmesini istedi. En önemli ihtiyaç olan su sorunu da böylece giderilmiş oldu.   



Ege Haber


Geri Dön