23 / 04 / 2024

Uzundere Rekreasyon Alanı'nın temeli atıldı!

 Uzundere Rekreasyon Alanı'nın temeli atıldı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karabağlar ilçesinde açılışlar gerçekleştirdi, Uzundere Rekreasyon Alanı'nda temel atma törenine katıldı




     Kılıçdaroğlu, Karabağlar Belediyesi tarafından yapılan eğitim merkezi, pazar yeri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü'nü hizmete açtı, incelemelerde bulundu. 

     Uzundere Rekreasyon Alanı olarak düzenlenen bölgede yaptırılan ''Madımak Şehitleri Anıtı''nı da açan Kılıçdaroğlu, burada CHP'ye yeni katılan bazı üyelere rozet taktı, üyelerle alanda fidan dikti. 

     Kılıçdaroğlu, daha sonra rekreasyon alanı içinde yapılacak tematik parkın temel atma törenine katıldı. 

     Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, belediyeciliğin CHP'nin işi olduğunu, sosyal, insan odaklı belediyecilik yaptıklarını belirterek, Türkiye'nin de bu şekilde yeni bir yönetim anlayışına ihtiyaç duyduğunu söyledi. 

     Türkiye'nin önünde art arda yapılacak seçimlerin söz konusu olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Önce yerel seçimler, arkadan da genel seçimler gelecek. Hep beraber düşüneceğiz. Neden Türkiye bu kadar dar boğazın içine itildi, neden tüm komşularıyla kavgalı. Buradaki yurttaşlar, Anadolu'dan kopup geldiler, Karabağlar'a yerleştiler. Aralarında ayrılık gayrılık yok, barış içinde huzur içinde yaşıyorlar. Burada yaşanan gibi Türkiye'de de barışı, huzuru egemen kılmamız gerekiyor'' dedi. 

     

     -Dev Nasrettin Hoca heykeli dikilecek- 

     

     Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ise 230 hektarlık alanda kurulu rekreasyon alanında altyapı yatırımlarını tamamladıklarını, temeli atılan tematik parkta 37,5 metre boyundaki Nasrettin Hoca heykelinin de aralarında bulunduğu çok sayıda sanat eserinin bulunacağını anlattı. 

     Göle maya çalan Nasreddin Hoca heykel yapısının içinde etnografya müzesi, kongre merkezi, seyir terası, restoran ve kültür merkezinin bulunacağını ifade eden Kürüm, heykelin dünyanın en büyük heykeli olduğu iddiasıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na başvuracaklarını bildirdi. 

     AA


Geri Dön