27 / 04 / 2024

Uzundere'deki dönüşüm için 'galeri' sistemi!

Uzundere'deki dönüşüm için 'galeri' sistemi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Uzundere'de başlayan kentsel dönüşüm projesi kapsamında altyapı için 'galeri' sistemi uygulanmaya başlayacak.



İzmir Büyükşehir Belediyesi ilk galeri sistemini Uzundere'deki dönüşüm bölgesi için uygulayacak. Uygulama kapsamında atıksu, içmesuyu, yağmursuyu, elektrik ve data hatları, yer altında 'galeri' içinde toplanacak. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, elektrik nakil hatları ile atıksu, içmesuyu ve yağmursuyu kanallarında oluşacak arızalar, galeri içine girilerek, asfalt kazılmadan, kaldırımlar bozulmadan tamir edilebilecek. Altyapı tünel sistemi ile ihtiyaç duyulan tüm müdahaleler sistem kapsamında gerçekleşecek. Sistem ile kentsel dönüşüm alanlarına entegre edilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek Uzundere'deki galeri sisteminin ilk bölümü, 240 metre uzunluğunda, 5.50 metre genişliğinde, 3.50 metre yüksekliğine sahip olacak. Birbirinden bağımsız fakat geçişlerle iletişimi sağlanan 3 bölgeden oluşacak sistemde elektrik hatları, iletişim hatları ve atık su - yağmur suyu - içme suyu bölgeleri olacak.

Galeri kapsamında imalat, bakım, temizlik gibi işlerin yapılabilmesi için gerekli araç ve ekipmanların çalışabileceği hareket koridoru ile yangın, taşkın gibi olumsuz durumlarda müdahale veya kaçış için uyarı sistemleri oluşacak. 


Geri Dön