24 / 04 / 2024

Uzungöl’e doğasına uygun oteller yapılacak!

Uzungöl’e doğasına uygun oteller yapılacak!

Turizm cenneti Uzungöl’de yıkılacak bölgeyle ilgili detaylar netleşmeye başladı. Göl kıyısındaki temizliğin ardından birinci etap olarak belirlenen, gölün doğusunda otellerin yoğunlaştığı bölümde düzenlemeye gidiliyor..



Turizm cennetlerinden biri olan Uzungöl’deki çirkin yapılaşmanın ortadan kaldırılması için düğmeye basıldı.  İlk etapta gölün çevresinde yıkım yapılacak ve bölgenin doğasına uygun nitelikli oteller yapılacak. 

 

Sabah Gazetesi'nin haberine göre İmar Kanunu'nun 18. maddesi kapsamında yıkılacak bölgeyle ilgili detaylar netleşmeye başladı. Parselasyon çalışmaları kapsamında 4 etaba ayrılan Uzungöl bölgesindeki, kamuya bırakılacak tüm alanların bir yılda yıkılması planlanıyor.

 

Göl kıyısının 1.5 ayda temizlenmesi hedeflenen bölgedegeri kalan kısımlarda ise park alanı ve ağaçlandırma yapılacak. İnşaat malzemelerinin girişinin yasaklandığı bölgede imar planı ve hükümlerine uygun ruhsat almamış hiçbir yapıya izin verilmeyecek.

KİMSE MAĞDUR EDİLMEYECEK

 

Göl kıyısındaki temizliğin ardından birinci etap olarak belirlenen, gölün doğusunda otellerin yoğunlaştığı bölümde düzenlemeye gidiliyor. Sit alanı kapsamına alınan Uzungöl'de özel mülklerde bulunan yapıların imar koşullarına uygun hale getirilmesi sağlanacak. Bazı otellerden de yenileme istenecek. Bu kapsamda taban kullanım alanı yüzde 20-25'i geçen otellerden yapıya uygun renovasyon talep edilecek. Oteller ve günübirlik alanların belirlendiği yeni plan kapsamında kırsal pansiyon alanları da oluşturuldu. Yeni planda mevcut otel kapasitesinin üstüne çıkılmayacağı belirtilirken, bölgenin doğa yapısına uygun, nitelikli otellerin sunulması planlanıyor.

 

KATİD Başkanı Murat Toktaş, Uzungöl ve Ayder'deki kontrolsüz yapılaşmanın turizmi de olumsuz etkilemeye başladığını belirterek, "Yıkım kararı çok doğru bir adım. Hem gelecek nesiller hem turizm kazanacak" ifadelerini kullandı. 

 

ERDOĞAN, YAPILAŞMAYI ELEŞTİRMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Ağustos'ta yaptığı bir konuşmada, "Şu anki Ayder Yaylası bizim temsilcimiz olamaz. Allah'ın bize verdiği Ayder bambaşkaama biz Ayder'i kirlettik, rezil ettik. Ayder'i kentsel dönüşümle şanına yakışır hale getireceğiz. Aynı değişim dönüşümü Uzungöl'de de yapmamız lazım" demişti.

 
 

 


Geri Dön