26 / 04 / 2024

Vadistanbul Havaray projesi geliyor!

Vadistanbul Havaray projesi geliyor!

Vadistanbul Havaray projesi, Artaş-Aydınlı-Invest-AFK Adi Ortaklığı tarafından, Sarıyer Cendere Vadisi ve Seyrantepe İstasyonu- TT Arena Stadyumu güzergahı arasına yapılacak. Proje 750 metre uzunluğunda olacak...




Artaş-Aydınlı-Invest-AFK Adi Ortaklığı tarafından, Sarıyer Cendere Vadisi ve Seyrantepe İstasyonu- TT Arena Stadyumu güzergahı arasına 750 metre uzunluğunda Vadistanbul Havaray Raylı Sistem Hattı Projesi yapılacak.


Türkiye’de ilk defa raylı sistem alanında özel sektör teşebbüsüyle işletmeye alındıktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devredilecek olan “Vadistanbul Havaray Projesi” nin hat uzunluğu yaklaşık 750 metre uzunluğunda olup, tamamıyla projeye özel bağımsız viyadükler üzerinde olacak şekilde tasarlandı.


Planlanan hatta iki istasyon bulunuyor. Bu istasyonlardan Vadistanbul tarafında olanı viyadükte planlanmış olup, iki yan perondan oluşuyor. Perondan çıkan yolcular Vadistanbul Alışveriş kompleksine bu binanın 2. katından ulaşabiliyor. İstasyona olan diğer giriş ise Vadistanbul yerleşkesinin doğu tarafına kalıyor.


Vadistanbul Havaray projesi geliyor!


Hattın ikinci istasyonu olan Seyrantepe İstasyonu ise depo-bakım atölyesi ile birlikte viyadükte konumlandırılmış olup iki yan perondan oluşuyor. Füniküler sistemin makine odası ve control ünitesi bu istasyonda bulunuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi metro işletme şirketi olan Ulaşım AŞ.’nin olan M2 Yenikapı-Hacısoman hattı duraklarından Sanayi İstasyonuna, GS TT Arena stadyumu tüneli ile entegre olacak. Stadyumdaki etkinliklere gelecek olan yolcuların Vadistanbul AVM ve dinlenme alanlarına taşınması planlanıyor.



Gülcihan YELKENCİ/Emlakkulisi.com


Geri Dön