29 / 03 / 2024

Vadistanbul projesi Bebek ve Nişantaşı konseptini bir araya getirdi!

Vadistanbul projesi Bebek ve Nişantaşı konseptini bir araya getirdi!

Üç etaptan oluşan karma proje Vadistanbul'un ilk etabı 17 ayda tamamlanarak yaşam başladı. 1151 dairenin satıldığı projenin AVM bölümünde Nişantaşı ve Bebek konsepti bir araya getirildi.



Artaş Grup, Aydınlı Grup ve Invest Grup'un karma projesi Vadistanbul'un ilk etabı 17 ayda tamamlanarak sahiplerine teslim edildi. Sarıyer Ayazağa'da yapılan tamamı balkonlu ilk etaptaki 1151 dairenin satışı tamamlanırken, 300 aile evine taşındı. 110 dairenin kaldığı ilk etapta büyük dairelerin yüksek satış hızı dikkat çekerken, projenin AVM bölümünde Bebek ve Nişantaşı konsepti bir araya getirildi. Vadistanbul icra Kurulu Üyesi Alpay Çepni, projenin şehrin her yerine ulaşabilir konumda olmasıyla önemli bir avantaj elde ettiğine dikkat çekerek, 56 tip dairenin yer aldığı projede geniş daire tiplerine yer verdiklerini belirtti. Özellikle 2+1 3+1, 4+1 gibi büyük daireleri daha hızlı sattıklarını anlatan Çepni, "Artık 1 + 1 furyası bitti" dedi. Birinci ve ikinci etabın hayata geçmesiyle üçüncü etabın daha lüks bir yaşama imkanı sunacağını ifade eden Çepni, 1500'e yakın konutun planlandığı son etabın temelini Mayıs 2015'te atıp 24 ay içinde teslim etmeyi hedefi ediklerini kaydetti. 


İlk etapta ortalama metrekare satış fiyatlarının 3 bin 300 dolar seviyesinde olduğunu belirten Çepni, "Üçüncü etapta metrekarede 4 bin dolarların üzerine çıkmayı hedefliyoruz" dedi. Kuzey ve güney cepheyi aynı hızda sattık Kuzeyinde orman manzarası güneyinde ise nehir manzarası bulunan projede her iki cephede satışların aynı oranda ilerlediği dikkat çekiyor. Birinci etapta yer alan 250 bin metrekarelik inşaatı 17 ayda tamamladıklarını aktaran Çepni 2. etabın hepsini ve ofisleri 2016 Haziran'da teslim edeceklerini söyledi. Birinci etapta 1151 dairenin satışının tamamlandığını, 50 tanesinin opsiyon halinde olduğunu belirten Çepni, "Şu anda 300 aile taşındı. Geriye kalan 900 ailenin kısa zamanda taşınmalarını tamamlanması bekleniyor. Çünkü alanların çoğu oturum amaçlı aldı" dedi. 

Ayazağa ve Kağıthane'nin fiyatlarını yukarı çektik ilk etabın yüzde 40 değer artışı sağladığını söyleyen Çepni, ikinci etabın bitmesiyle projede yüzde 20'lik bir artış daha olacağını kaydetti. Blok satışı yapmadıkları ve /abarc\ara özel bir indirim yapmadıkları halde ilk etapta 70- 72 daireyi yabancılara sattıklarını anlatan Alpay Çepni, alanların da yaşamak için aldığını söyledi. Projede çok az kiralık daire olduğunu belirten Çepni, "1+1'ler 2 bin 400- 2 bin 500, 2+1 'ler 3 bin, 3+1 'ler ise 3 bin 500, 4+1'ler ise 4 bin 5 bin TL bandında kiraya veriliyor" dedi. 2016'da ise projedeki metronun devreye gireceğini ifade eden Çepni, "Vadistanbul ile hem Ayazağa bölgesinin hem de Kağıthane'nin fiyatını yukarı çektik. Şu anda bölgedeki birçok projede Vadistanbul anlatılarak satış yapılıyor" diye konuştu. 


Proje tamamlandığında 25 bin kişi ofislerde çalışacak 275 bin metrekarelik ofis alanı bulunan projede ofislerin hayat bulmasıyla 25 bin kişinin ofislerde çalışacağının tahmin edildiğini aktaran Alpay Çepni, bütün projenin tamamlanmasıyla 35 bin kişinin projede yaşayacağını söyledi. 

Bu metrekareyle ofislerin Maslak'taki toplam ofis büyüklüğünün 3'te ikisine denk geldiğini kaydeden Çepni, blok ve perakende satışlarının yapıldığı ofis bloklarında "İki tane blok perakende satışta. Bunlardan 90 bağımsız bölümün olduğu blokta 54 bölüm satıldı. 30 katlı diğer blokta ise 16 tam kat satışı yaptık" diye konuştu. 3 tanesinin ise blok olarak satıldığını aktaran Çepni, 1 blok içinse görüşmelerin devam ettiğini söyledi. 

Ticari Hayat


Geri Dön