18 / 04 / 2024

Vadiyaman projesinin başlama tarihi TBMM'de!

Vadiyaman projesinin başlama tarihi TBMM'de!

Adıyaman'daki Vadiyaman projesinin başlama tarihi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Taşdoğan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhttin Taşdoğan, Adıyaman'daki Vadiyaman projesinin başlama tarihine ilişkin soru önergesi hazırladı. Taşdoğan, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Taşdoğan ''Adıyaman'ın batı kısmında bulunan Eriçay Köprüsü ile Karaali Köprüsü arasında yer alan, 600 dönümlük arazi üzerine, Vadiyaman Projesi olarak isimlendirilen, içerisinde taşkın koruma ve dere ıslahı, göletler, ağıçlandırma sahaları, reaksyon alanları, sosyal aktivite ve konser alanları, spor tesisleri, çocuk oyun alanları, bitki sergisi ve satış reyonları, seyir terası, şelale ve seyit iskelesi gibi çok amaçlı kullanım alanlarına sahip olacağı daha önce duyurulan Vadiyanan projesinin ilimize faydalı olacaktır'' diye konuştu.

Taşdoğan, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Adıyaman Merkez Eğriçay Deresi (Vadiyaman) Taşkın Koruma İnşaatı yapım işi sözleşmesi 5 Ağustos 2017 tarihinde imzalanıp DSİ yetkilileri, yüklenici firma temsilcilerine yer tesilcilerine, yer teslimi yapmasına rağmen, şehrin ihtiyacı olan bu proje henüz başlamamıştır.''

MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhttin Taşdoğan'ın soruları:
1- Adıyaman'daki Vadiyaman projesi 450 gün sürmesi planlanan inşaat projesi 2 Aralık 2018 tarihinde tamamlaması gerekirken, inşaat niçin başlatılmamıştır?
2- Vadiyaman projesi 1 Etap inşaatına bu şartlarda ne zaman başlanacak ve bitilecektir?
3- Vadiyaman projesinin 2. Etap'ı olan kısmının ihalesi ve yapımı ne zaman başlayacak? Vadiyaman projesi nihai olarak ne zaman bitirilecektir?
 


Geri Dön