25 / 04 / 2024

Vagif Aliyev: TANAP'ın hazırlık aşaması tamamlandı!

Vagif Aliyev: TANAP'ın hazırlık aşaması tamamlandı!

Socar Yatırım Bölümü Başkanı Vagif Aliyev, TANAP'ın hazırlık aşamasının tamamlandığını ve 650 km'lik borunun üretilerek, üstlenici firmalara teslim edildiğini açıkladı.



AZERİ gazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak  Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi’nin (TANAP) plana uygun şekilde ilerlediği açıklandı. Projenin hazırlık aşamasının tamamlandığını belirten Socar Yatırım Bölümü Başkanı Vagi Aliyev, Azeri basınına yaptığı açıklamada, "Şu an Gürcistan-Türkiye sırından Eskişehir'e kadar bin 350 km uzunluğunda boru hattının yapımı devam ediyor. Hazırlık tamamlandı ve yapım aşamasına geçildi. 850 km boru hattı artık üretildi, test edildi ve montaj için müteahhitleri teslim edildi" diye konuştu. 


Türkiye'de üretildi


Boruların büyük kısmının Türkiye'de üretildiğini söyleyen Aliyev, "650 km'lik alan boruların döşenmesi için hazırlandı. 230 km'de de kaynak işleri yapıldı" dedi. 


2018'den önce bitecek 


Başbakan Ahmet Davutoğlu 3 Aralık’ta Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le beraber düzenlediği basın toplantısında iki ülkenin TANAP’ı 2018’den önce tamamlamak üzere anlaştığını duyurmuştu. Davutoğlu, "Gece gündüz çalışacağız. TANAP Projesi, Avrupa içi dengeleri de etkileyecektir" demişti.


Haber Akşam gazetesinde şu şekilde yer aldı;


Socar Yatırım Bölümü Başkanı Vagif Aliyev, TANAP'ın hazırlık aşamasının tamamlandığını ve 650 km'lik borunun üretilerek, üstlenici firmalara teslim edildiğini açıkladı.  Projenin hazırlık aşamasının tamamlandığını belirten Socar Yatırım Bölümü Başkanı Vagi Aliyev, Azeri basınına yaptığı açıklamada, "Şu an Gürcistan-Türkiye sırından Eskişehir'e kadar bin 350 km uzunluğunda boru hattının yapımı devam ediyor. Hazırlık tamamlandı ve yapım aşamasına geçildi. 850 km boru hattı artık üretildi, test edildi ve montaj için müteahhitleri teslim edildi" diye konuştu. 



Akşam


Geri Dön