29 / 03 / 2024

Vahdettin Özcan: Çankırı'nın kentsel dönüşüme ihtiyacı var!

Vahdettin Özcan: Çankırı'nın kentsel dönüşüme ihtiyacı var!

Şehirlerin çehresinin değiştiğini vurgulayarak konuşmasına başlayan Vali Vahdettin Özcan, "Sayın Çevre ve Şehircilik Müdürümüzden aldığım bilgiye göre şuana kadar riskli yapılarla ilgili olarak yapılan başvuru sayısı 10'a ulaştı" dedi...



6306 Sayılı Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında dün ilimizde 4 binanın yıkımı gerçekleştirildi. Tüm yurt genelinde uygulanan 6306 Sayılı Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında dün ilimizde 4 binanın yıkımı gerçekleştirildi. Vali Vahdettin Özcan'ın da katıldığı programda risk teşkil eden binalar yıkılarak yerine daha sağlam ve kaliteli yapılar yapılacak. 


Yeni Mahalle'de 3 ve Buğday Pazarı Mahallesi'ndel olmak üzere risk teşkil eden 4 binanın yıkımı gerçekleştirildi. Program çerçevesinde dün Yenimahalle de bir program gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan Çankırı Çevre ve Şehircilik Müdürü Öcal Özdemir, "Ülkemizin %92'si deprem bölgesi ve nüfusumuzun %98'i bu bölgelerde oturuyor" dedi. 

Çankırı'nın da deprem bölgesinde yer aldığını ve bu nedenle önlem alınması gerektiğini de vurgulayan Özdemir, "Depreme karşı önceden önlem almak zorundayız. Bu nedenle binalarımızı daha sağlam ve kaliteli yapmalıyız. Unutmayalım ki deprem değil kalitesiz ve denetimsiz binalar insanı öldürür. Bu nedenle tüm vatandaşlarımız oturdukları binalara risk tespiti yaptırsın" dedi. 


Vatandaşlara oturdukları binaların risk durumunu çıkartmak için gerekli yardımları yapacaklarını da aktaran Özdemir, "Bugün bur da bu çalışmalardan birini görüyorsunuz. Gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra binanın riskli olduğunu belirledik, bunu da vatandaşlara bildirdik. Yapılan çalışma sonrasında buraya daha modern ve kaliteli bir yapı yapılacak. Çankırı'nın kentsel dönüşüme ihtiyacı var" dedi. 

2013 yılında çıkan yasa sonrasında şehirlerin çehresinin değiştiğini vurgulayarak konuşmasına başlayan Vali Vahdettin Özcan, "Bugün önemli bir çalışma için buradayız. Sayın Çevre ve Şehircilik Müdürümüzden aldığım bilgiye göre şuana kadar riskli yapılarla ilgili olarak yapılan başvuru sayısı 10'a ulaştı" dedi Kentsel dönüşümün önemine de değinen Vali Özcan, "Çankırı bir deprem bölgesinde. Orta ve Çerkeş depremlerini biliyorsunuz. Bu nedenle mutlaka depreme hazırlıklı olmalıyız ve bunun içinde mutlaka daha sağlam ve kaliteli yapıları inşa etmeliyiz. Bugün burada bir örneğini göreceksiniz. 


Yurtseven İnşaat sahibi sayın Şaban Badiğinli buradaki 3 riskli binayı yıkarak sağlam bir yapı yapacak" dedi. 

Hükümet Konağının da depreme dayanıksız olduğunu dile getiren Vali Özcan, "5 yıl sonra Çankırılılar o binayı yıkacak. Sadece Hükümet Konağı değil, Çevre ve Şehircilik, RAM, SGK binaları da yıkılacak ve orası güzel bir yeşil alan olacak. 1986'ya kadar zaten orası yeşil, içinde çam ağaçlarının olduğu bir yermiş. Orayı aslına geri döndüreceğiz. Orada sadece eski Adliye binası kalacak" dedi Yapılan konuşmaların ardından 1968 yılında yapılan bina yıkıldı. 


Karatekin Gazetesi


Geri Dön