26 / 04 / 2024

Vakıf GYO 3 milyar TL'lik yatırım için düğmeye bastı!

Vakıf GYO 3 milyar TL'lik yatırım için düğmeye bastı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı üç şehirdeki 4 referans proje için 3 milyar TL yatırım yapacak.



Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren firmalar hem tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs hem de maliyet artışı sebebiyle beklemeye geçince piyasada arz sorunu doğdu. Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre, piyasada üretim azalsa da konut ihtiyacı sürdüğü için tüketicilerden de talepler gelmeye başladı. Bu talebi gören Vakıfbank ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) iştiraki Vakıf GYO yeni projeler için düğmeye bastı. Vakıf GYO 3 büyük şehirde yeni projeler hayata geçireceğini duyurdu.

Vakıf GYO 3 milyar TL lik yatırım için düğmeye bastı!

3 MİLYAR TL'LİK 4 PROJE GÜNDEMDE

Başkent Ankara’da, müteahhit firma tarafından yarım bırakılan bir projeyi devraldıklarını dile getiren Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Onur İncehasan, “Devraldığımız Cubes  Ankara  projemiz için 1.35 milyar lira Yatırım yapacağız.  İzmir  Konak’ta ise hasılat paylaşım modeliyle konut, ofis, otelden oluşan karma bir proje planlıyoruz. İstanbul’da Finans Merkezi’nde 52 ve 36 katlı iki kule inşa ediyoruz. Maltepe’de de kendi arsamızda konut inşa edeceğiz. 3 şehirdeki 4 referans proje için 3 milyar lira yatırım yapacağız” şeklinde konuştu. Başkent Ankara Çukurambar’daki yeni projelerinin tanıtım toplantısında önemli açıklamalar yapan İncehasan şunları kaydetti:

‘CESARET İSTİYOR’

“2017-2019’da farklı bir firma tarafından satışa sunulan proje yarım kaldı. Yüzde 15 ilerleme seviyesindeyken devraldığımız proje için Nisan 2021’de tadilat ruhsatı alarak yola çıktık. Konut, ofis, home ofis ve ticari ünitelerden oluşan 4 bloklu projemizde 916 bağımsız birim var. Toplam 217 bin metrekare inşaat alanı üzerine kurulu projede yaşamın 2023’te başlaması planlıyoruz.” Maliyetlerin yükseldiği, fiyatların arttığı bir dönemde cesaret örneği göstererek, bir projeyi devralarak, aynı zamanda kamu sorumluluğunu yerine getirdiklerini dile getiren Onur İncehasan, “Böyle bir dönemde böyle bir yatırıma girmek güçlü bir sermaye gerektiriyor. Biz bundan böyle projelerimizi özkaynakla, götürübedel şeklinde yapacağız” dedi. Projenin ilk yatırımcısı tarafından üçte birinin satıldığını belirten Onur İncehasan, daha önce konut alanların sözleşme vaatlerini de devraldıklarını söyledi.

Vakıf GYO 3 milyar TL lik yatırım için düğmeye bastı!

KORONAVİRÜS ETKİSİYLE PROJE DEĞİŞTİ

Vakıf GYO Genel Müdürü Onur İncehasan, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sonrası konuttan beklentilerin değiştiğini, bu sebeple de gayrimenkul geliştiren firmaların ihtiyaçları iyi anlaması gerektiğini belirtti. Cubes Ankara projesine değişen beklentilere göre bazı yenilikler getirdiklerini dile getiren Onur İncehasan, projeye daha fazla yeşil alan ve ortak alan eklediklerini kaydetti. Projedeki teras, bahçe ve balkon sayılarının arttığını, 1 oda 1 salon dairelere dahi balkon eklendiğini dile getiren Onur İncehasan, evden çalışma talebi sebebiyle de home ofisler geliştirildiğini de belirtti. Ankara Çukurambar’ın yatırım değeri açısından da büyük potansiyel taşıdığını kaydeden Onur İncehasan, “Çukurambar’ın değişen ve gelişen çehresine uygun fiziksel ve sosyal unsurlara sahip yatırımımız, sadece proje içerisinde yaşayanlara değil, çevresine de sosyal ve kültürel yönden hizmet verecek nitelikte” şeklinde konuştu. 1 oda 1 salondan,  6 oda 1 salona kadar değişen konut tiplerinin bulunduğu Cubes Ankara projesinde metrekare satış fiyatı 12 bin 500 TL şeklinde belirlendi.

 

Vakıf GYO Tablo Adalar ön talep topluyor! Yeni proje! 


Geri Dön