19 / 04 / 2024

Vakıf Varlık Kiralama'nın 300 milyon TL'lik kira sertifikası ihracına SPK'dan onay!

Vakıf Varlık Kiralama'nın 300 milyon TL'lik kira sertifikası ihracına SPK'dan onay!

Vakıf Varlık Kiralama tarafından Vakıf Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, 300 milyon TL tutarındaki 91 gün vadeli kira sertifikası ihracı SPK tarafından onaylandı.  



Vakıf Varlık Kiralama A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Pltformu'nda (KAP), Yurtiçi Kira Sertifikası Halka Arzına İlişkin SPK Onayı hakkında açıklama yaptı. 

Vakıf Varlık Kiralama tarafından Vakıf Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, yurtiçi piyasada, yönetim sözleşmesine dayalı, halka arz yöntemiyle satılmak üzere, ek satış ile 450 milyon Türk Lirasına kadar artırılabilecek 300 milyon TL tutarındaki 91 gün vadeli kira sertifikasının halka arz yöntemiyle yurtiçinde ihracına ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu'na  yapılan başvuru onaylandı. Onaylı İhraççı Bilgi Dokümanı Güncelleme metni yayınladı. 

Vakıf Varlık Kiralama A.Ş.'nin KAP açıklaması: 
İlgi: 25.11.2019, 02.12.2019, 30.12.2019, 08.10.2020 tarihli özel durum açıklamalarımız
  
İlgide yer alan özel durum açıklamalarımızla şirketimizin 12.000.000.000 (On iki milyar) TL ihraç tavanı kapsamında, tertipler halinde, çeşitli vadelerde ve Kira Sertifikaları Tebliği'nde öngörülen kira sertifikası tür ve sözleşmelerine dayalı olarak veya bunların birlikte kullanılması suretiyle halka arz edilerek veya halka arz edilmeksizin tahsisli olarak ve/veya nitelikli yatırımcılara satılmak veya satış şekillerinin birlikte kullanılması yöntemiyle yurtiçinde yapılacak kira sertifikası ihraçlarına ilişkin tavan başvurumuz Sermaye Piyasası Kurulu'nun 26.12.2019 tarih ve 2019/71 sayılı bülteni ile onaylandığı duyurulmuştur.
  
Bu ihraç tavanı kapsamında, şirketimiz tarafından, Vakıf Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, yurtiçi piyasada, yönetim sözleşmesine dayalı, halka arz yöntemiyle satılmak üzere, ek satış ile 450.000.000.- Türk Lirasına kadar artırılabilecek 300.000.000.- Türk Lirası tutarındaki 91 gün vadeli kira sertifikasının halka arz yöntemiyle yurtiçinde ihracına ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu'na  yapılan başvurumuz onaylanmış olup, onaylı İhraççı Bilgi Dokümanı Güncelleme metni ekte yer almaktadır. 
  
İlgili dokümana şirketimiz web sitesinde Kira Sertifikası > Kira Sertifikası İhraçları bölümünden (  http://www.vakifvarlikkiralama.com.tr/tr/kira-sertifikasi-ihraclari ) ulaşılabilir.
  
Kamuoyunun bilgisine sunarız.

Dosya için tıklayın

Dosya için tıklayın

Dosya için tıklayın

Dosya için tıklayın

Dosya için tıklayın


Geri Dön