28 / 03 / 2024

Vakıfbank 3 günde 41 şube açtı!

 Vakıfbank 3 günde 41 şube açtı!

VakıfBank 3 günde 41, ağustos ayı toplamında 43 şube açtı. Bankanın şube sayısı 738’e yükseldi. 2015’te 1.000 şubeye ulaşmayı hedeflediklerini belirten VakıfBank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, “Türk bankacılık tarihinde rekor kırdık” dedi




“Halden anlayan banka” konsepti çerçevesinde, daha fazla müşteriye yakın olma hedefiyle hareket eden VakıfBank, 2010 yılıyla birlikte şubeleşmeye hız verdi. Bu dönemde 195 şube açıldı ve 31 Temmuz itibarıyla 695 olan şube sayısı, 31 Ağustos’ta 738 adede yükseldi.


5 yıllık stratejik planları doğrultusunda her yıl 100 şube açarak 2015 yılı sonunda 1.000 şubeye ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen VakıfBank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, “Perakende bankacılığa önem veriyoruz. Bunun için de şube sayımızın optimum seviyeye çıkarılması gerekiyordu ve bu yönde bir büyüme kararı aldık. 2010 yılından bu yana neredeyse orta ölçekte bir bankanın toplam şube sayısı kadar yeni şube açarken sadece geride bıraktığımız Ağustos ayında 43 açılışa imza attık. Üstelik 43 şubenin 41’ini Ağustos’un ilk 3 gününde açtık. Bu, öyle zannediyorum ki; Türk bankacılık tarihinde bir rekor. Yılsonuna kadar şube sayımızı artırmaya devam edeceğiz” dedi.


‘İstihdamda lider olduk’


VakıfBank, aynı zamanda sektörün de istihdam lideri oldu. “Şubeleşmeyle birlikte doğan personel ihtiyacımızı karşılamak için beşeri sermayemize de yatırım yapıyoruz” diyen Süleyman Kalkan, şunları söyledi:


“Özellikle şubelerde satışa yönelik personel sayımızı artırıyoruz. 2012’de 1.000 personel alacağımızı ilan etmiştik. Ancak ilk 6 ayın bu sayının da üzerinde bir alım gerçekleştirdik ve 13 bin çalışan sayısına ulaştık. Sektörde işten çıkarmaların dahi yaşandığı bir dönemde toplam istihdamın yüzde 58’ini oluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Personelimizin yaş ortalaması da bu politikamıza bağlı olarak düştü. Artık daha genç bir kadroyla çalışıyoruz. Bu dinamik yapının meyvelerini de kısa sürede vereceğini düşünüyoruz.” 


KOBİ ve bireysel segmentlerine aktarılan finansal kaynakların neticesinde özellikle KOBİ’lere olan desteklerinin artarak devam edeceğinin altını çizen Kalkan, “6 aylık bilançomuza baktığımızda KOBİ’lere kullandırdığımız kredi miktarının yüzde 110 arttığını görüyoruz. Tüm bu olumlu gelişmelerin temel sebeplerinden birinin de şube ve personel sayımızdaki artış olduğunu düşünüyoruz. Önümüzdeki dönemde bu politikamızı devam ettireceğiz” diye konuştu.


Vatan


Geri Dön