25 / 04 / 2024

Vakıflar Genel Müdürlüğü Sur'daki kiracılarına kira artışı yapmadı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü Sur'daki kiracılarına kira artışı yapmadı!

Kalkınma Bakanı Yılmaz, "Vakıflar Genel Müdürlüğü, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki 582 kiracısı için 2016 yılında kira artışı yapmadı. Ayrıca Kasım 2015-Nisan 2016 tarihleri arasında yani dükkanların kapalı olduğu dönemdeki kira borçlarını affetti" dedi.



Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Vakıflar Genel Müdürlüğünün Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki kiracılarının Kasım 2015-Nisan 2016 tarihleri arasındaki tüm kira borçlarını affettiğini bildirdi.


Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Sur bölgesinde yaşanan çatışmalar sonucunda zarar gören vatandaşlara bir desteğin de Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından verildiğini aktardı.


Genel Müdürlüğün Diyarbakır Sur ilçesindeki 582 kiracısı için bu yıl kira artışı yapmadığını belirten Yılmaz, şunları kaydetti:


"Vakıflar Genel Müdürlüğü, kirasını ödemeyenler için de herhangi bir hukuki işlem başlatmamış, var olan kira borçlarını da ötelemiştir. Genel Müdürlüğümüz, bununla da kalmamış, yeni bir kararla Kasım 2015-Nisan 2016 tarihleri arasında yani dükkanların kapalı olduğu dönemdeki tüm kira borçlarını affetti. Yaklaşık 2 milyon 200 bin lira tutarındaki vakıf kira bedeli, Vakıflar Genel Müdürlüğümüzün kiracısı durumundaki vatandaşlarımızdan alınmayacaktır. Göstermiş oldukları desteklerinden dolayı Vakıflar Genel Müdürlüğümüze teşekkürlerimi sunarım." 


AA



Haber Akşam gazetesinde şu şekilde yer aldı;



Kasım 2015-Nisan 2016 tarihleri arasında yani dükkanların kapalı olduğu dönemdeki tüm kira borçları da affedildi. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Sur bölgesinde yaşanan çatışmalar sonucunda zarar gören vatandaşlara bir desteğin de Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından verildiğini aktardı. Genel Müdürlüğün Diyarbakır Sur ilçesindeki 582 kiracısı için bu yıl kira artışı yapmadığını belirten Bakan Yılmaz, "Vakıflar Genel Müdürlüğü, kirasını ödemeyenler için de herhangi bir hukuki işlem başlatmamış, var olan kira borçlarını da ötelemiştir" değerlendirmesinde bulundu.



Akşam




Haber Sabah Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Terör örgütü PKK'nın hain saldırılarından büyük zarar gören Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki kiracıların borçları affedildi. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kasım 2015 ile Nisan 2016 tarihleri arasındaki borçların silineceğini kaydetti.


ARTIŞ YAPILMAYACAK


Yazılı bir açıklama yapan Bakan Yılmaz, Sur'daki çatışmalarda zarar gören vatandaşa bir desteğin de Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından verildiğini duyurdu. Genel müdürlüğün Sur'da bulunan 582 kiracısı için bu yıl kira artışı yapmadığını belirten Yılmaz, şunları söyledi:"Vakıflar Genel Müdürlüğü, kirasını ödeyemeyenler için de herhangi bir hukuki işlem başlatmamış, var olan kira borçlarını da ötelemiştir.Genel müdürlüğümüz, bununla da kalmadı, yeni bir kararla Kasım 2015-Nisan 2016 tarihleri arasında yani dükkânların kapalı olduğu dönemdeki tüm kira borçlarını affetti. Yaklaşık 2 milyon 200 bin lira tutarındaki vakıf kira bedeli, Vakıflar Genel Müdürlüğümüzün kiracısı durumundaki vatandaşlarımızdan alınmayacaktır."



Sabah


Geri Dön