19 / 04 / 2024

Vali Erol Konya yatırımlarını anlattı!

Vali Erol Konya yatırımlarını anlattı!

Konya Valisi Muammer Erol Sun TV ve Anadolu Telgraf Gazetesi yayın grubunu makamında ağırladı. Ziyarette Konya gündemi ve Konya 'yı yakından ilgilendiren yatırımlara dair önemli konular konuşuldu.



Konya Valisi Muammer Erol Sun TV ve Anadolu Telgraf Gazetesi yayın grubunu makamında ağırladı. 


BÖLGE HASTANESİ YOLUNA GİRDİ 


Vali Muammer Erol'u makamındaki ziyarete Sun Tv Yönetim Kurulu Başkanı Esat Duysak, Anadolu Telgraf Gazetesi İmtiyaz Sahibi Yasin Duysak. Genel Yayın Yönetmeni Sefa Özdemir, 1 laber Müdürü Sami Atıcı katıldı. Ziyarette Anadolu Telgraf Gazetesine özel açıklamalarda bulunan Konya Valisi Muammer Erol Konya'daki büyük yatınmlar hakkında bilgi verdi. Erol sınılan kaydetti: "Konya'ya da gerçekleştireceğimiz önemli projelenJen birisi yoluydu çevre yolunun ilk etabının ilıalesi Başbakandın veUlaştmna Bakanımızın talimatıyla başladı. Diğer etaplarla birlikte İstanbul yoluyla Ereğli yolunun bağlaııması 3 etapta olacak bir iş onların ihalesi yolun geçeceği yerlerdeki kamulaştırmaların arazi temininin netleşmesine bağlı Burada da bizim mahalli olarak hem ilgili kamu kıınım kuruluştan hem de belediyelerin yolun güzemahıyla ilgili arsa meselesine biraz çalışması gerekiyor o çalışmalarda yürüyor. Bu çalışmalar sırasında yol güzcıgnhıyla ilgili kamulaştırma maliyetini en aza indirecek bir çalışma da peşinden devam ediyor. Güzergahla ilgili sonm ortadan kalkınca Ulaştınna bakanlığının ve Karayollan Genel Müdiirlüğü'nün ihale talimatlannı vemıekle ilgili sonında gözükmüyor. 


Yani top biraz da bizde. İlk etapla ilgili sonın olmadığı anlaşıldığında Ulaşünna Bakanımız tarafından talimat verildi ve başlanılmış oldu. Bunun dışında lojistik Merkezi meselesi var. Lojistik Merkeziyle ilgili yine ihale aşamasındayız. İstasyon meselesi var. 1 lastane meselesi var. Hastanenin yeriyle ilgili farklı değerlendirmeler vardı. Geçen yıl İstanbul'da'Türkiye çapındaki Bölge Hastanelerinin sözleşmelerinin imzalanması gereken toplantıda burada yapılacak hastanenin ka]xısitesinin 500 olarak planlandığı ve 140 dönümlük bir yere yapılacağı ifade edilmişti. O zaman Sayın Cumhuıbaşkanımız tarafından Konya için küçük bir ölçek olduûu büyütülmesi 2eıekti&i talimatı üzerine bildiğiniz gibi Bahri Dağdaş'la ilgili birçalışmayürütüldü o da sonlandı. Bahri Dağdaş'la müteahhide yer talimatı yapıldı. Önümüzdeki günlerde başlar o artık yoluna girdi." 


"DEVLET PARASIYLA REZİL OLMAYALIM" 


Merak edilen konulardan biri olan Numune Hastanesi'nin inşaatıyla ilgili Vali Erol, "Numune Hastanesi de basında sık sık lıaberlere konu oluyor. 


Numune'de de bir miiteahhid yenilemesi söz komşu. Yola dalıa hızlı devam edecektir. Mütealıhidlerle ilgili maalesef düşük bedelin tercihine ihaleyi yapan idarelerin zorlanması söz konusu yani adeta düşük bedele mahkum gibi bir noktadasınız öyle olunca düşük bedellerde hakikaten ihaleyi yenilemek gibi durumlar sev konusu olabiliyor. Olabildiğince idarelerin yaklaşık maliyetlerini hesap ederken rahiç bedellere göre gerçekçi davranması lazım nıütealılıidlerinıizin de altından kalkamayacak fiyat tekliflerini vermemesi lazım. 

Devlet parasıyla rezil oluyor. "Böyle bir açmaz var bu birazdan sistemin gelinliği bir açmaz gibi görünüyor. Devletin bu hususta devletin ödenekle ilgili bir yeteısiziiği yok plan proje belli ödenek belli yapılacak yer belli ama işin özünde böyle bir sıkıntı var o da aşıldı gibi gözüküyor*' dedi. 


Anadolu Telgraf


Geri Dön