26 / 04 / 2024

Van Başkale'de depremzedeler konteynerlere yerleştiriliyor!

Van Başkale'de depremzedeler konteynerlere yerleştiriliyor!

Van Başkale'de 23 Şubat tarihinde meydana gelen depremde evleri hasar gören depremzedeler, konteynerlere yerleştiriliyor.



Van Başkale'de 23 Şubat'ta yaşanan depremde evleri hasar gören depremzedeler, geçici barınmalarının sağlanması için kurulumu tamamlanan konteynerlere yerleşmeye başladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Merkez üssü İran'ın Hoy kenti olan 5,9 büyüklüğündeki depremden etkilenen Van Başkale ilçesindeki mahallelerde yaraların sarılması amacıyla çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda, depremde konutları yıkılan veya ağır hasar oluşan 2 bin 45 aileye 1000'er TL nakdi yardım desteği sağlandı. 

107 besiciye, telef olan 1868 küçükbaş ve 34 büyükbaş hayvan için 2 milyon 151 bin 750 TL ödeme yapıldı. 

Depremin yaşandığı ilk andan itibaren devletin tüm kurumlarının  seferber olduğu deprem bölgesine Türk Kızılay ekipleri de 36 gün boyunca günlük 15 bin kişilik sıcak yemek dağıttı. Başkale Kaymakamlığının deprem bölgesinde gıda ve günlük ekmek yardımlarına devam ediyor.

Can ve mal kaybının yaşandığı Özpınar, Güvendik, Gelenler, Kaşkol, Böğrüpek ve Ömerdağı mahallelerinde konteynerlerin yerleştirilmesi çalışmaları da sürüyor.

Mahallelerde kurulumu, elektrik, su ve altyapı çalışması tamamlanan toplam 676 konteynere depremzedelerin yerleştirilmesine başlandı.

Özpınar Mahallesi Muhtarı Cezmi Arslan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, depremden sonra çadırlarda kaldıklarını, şimdi de kendileri için konteynerlerin kurulduğunu belirtti. 

Mahallede depremin ilk anından itibaren devletin yaraların sarılması amacıyla seferber olduğunu belirten Arslan, "Mahallemize 130 konteyner kuruldu. Eksikler de tamamlanacak. Allah devletimize zeval vermesin. Başta Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız, valimiz ve kaymakamımıza bizi yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ederiz. Devletin tüm kurumları 24 saat yanımızdaydı." şeklinde konuştu.

Gelenler Mahallesi Muhtarı Özcan Işık ise konteynerlerden memnun olduklarını söyleyerek, bu şekilde yağmurdan, soğuktan korunduklarını dile getirdi.


Geri Dön