29 / 03 / 2024

Van Tapu ve Kadastro binası için sözleşme imzalandı!

Van Tapu ve Kadastro binası için sözleşme imzalandı!

Van’da 2016 yılında ihalesi yapılan Van Tapu ve Kadastro XV. Bölge Müdürlüğü hizmet binası yapım işine ait sözleşme imzalandı.



Van’da 2016 yılında ihalesi yapılan Van Tapu ve Kadastro XV. Bölge Müdürlüğü hizmet binası yapım işine ait sözleşme imzalandı.


Van Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen imza törenine Van Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mahsum Semerci, Tapu ve Kadastro XV. Bölge Müdürü Yücel Serdar ve yüklenici firma sahibi Köy-Men İnşaat sahibi Ercan Ölmez katıldı. Kazım Karabekir Caddesi üzerinde YYÜ’ye ait 4 dönümlük arazinin bin 400 metrekare alanına inşa edilecek olan hizmet binasının 700 günde yapımının tamamlanacağı açıklandı. İnşaat sektörünün başlamasıyla birlikte 1 Nisan itibari ile yapımına start verileceği bildirildi. 


“2 BUÇUK YILDIR UĞRAŞIYORUZ”


Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Van Tapu ve Kadastro XV. Bölge Müdürü Yücel Serdar, kendilerine ait binanın yapımı için 2 buçuk yıldan fazla bir uğraş verdiğini belirtti. 3 defa ihaleye çıktıklarını fakat Van Büyükşehir Belediyesi’nin her defasında yeşil alan gerekçesiyle ihaleyi engellediğini vurgulayan Serdar, “Bölge müdürlüğü binamız Kalkınma Bakanlığının 2012 -2016 yatırım projesi kapsamında inşa edilecek. Tabi yapım aşaması süresinde biz bir yıl süre aldık. 4 dönümlük arazinin bin 400 metrekarelik alanı hazine arazisinden bize verildi” dedi. 


“ÇOK KAPASİTELİ BİR BİNAYA KAVUŞACAĞIZ”


Yapılacak olan binanın detaylarıyla da ilgili bilgiler veren Van Tapu ve Kadastro XV. Bölge Müdürü Yücel Serdar, “Zemin başta olmak üzere 2 kat bodrum 7 katta bina toplam 10 katlı bir hizmet yerimiz olacak. Bu binamızda Van İl kadastro binamız, Tuşba tapu binamız, İpekyolu tapu müdürlüğümüz ve bölge müdürlüğümüz olacak. Çok kapasiteli bir yere kavuşmuş olacağız. Binamızın burada yapılmasında ısrar etmemizin nedeni Van halkımızın işlerinin rahatlıkla yapabilmelerini sağlamak içindir. Bizde kurum olarak Edremit ilçesinde yapabilirdik, ama bir çok vatandaşımız büyük sıkıntılar yaşayacaktı. Çift araç değiştirmek zorunda kalacaklardır. Ama herkesin ulaşabileceği bir nokta olduğu için ulaşım konusunda rahatlıkla gelinebilecek bir yer. Yer teslimimizde yapıldı. İnşaat sezonu ile birlikte binamızın yapımına başlanacaktır. Yapımı 700 günde planlanan Van Tapu ve Kadastro XV. Bölge Müdürlüğü hizmet binamızın ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diler, emeği geçen herkese teşekkür ve minnetlerimizi sunuyoruz” ifadelerin kullandı. 


Bölge


Geri Dön