25 / 04 / 2024

Van turizmde kendini kanıtlamak istiyor!

Van turizmde kendini kanıtlamak istiyor!

Türkiye'nin en fazla güneş alan ikinci ili olan ve Urartu medeniyetine Tuşba adıyla başkentlik yapan Van, bölgede yaşanan gelişmelerle turizmde hak ettiği yere gelmek istiyor...



Urartu medeniyetine Tuşba (Güneş Kenti) adıyla başkentlik yapan Van, çözüm süreciyle, "Doğunun Paris'i" olmaya hazırlanıyor. 

     Urartulardan günümüze kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapan, Türkiye'nin en büyük gölü olan Van Gölü'nün türkuaz mavisi ve yemyeşil doğasıyla her yıl çok sayıda turisti ağırlayan Van, tarihi eserleriyle de adeta açık hava müzesini andırıyor. 

     Urartu döneminden kalma Van, Çavuştepe, Hoşap, Ayanis, Yoncatepe, Aşağı ve Yukarı Anzaf kalelerinin yanı sıra tarihi camileri, kiliseleri, köprüleri ve çeşmeleriyle ziyaretçilerine tarihi ve doğal güzellikleri bir arada sunan kent, aynı zamanda Türkiye'nin en fazla güneş alan ikinci ili konumunda bulunuyor. 

     Yıllardır bölgede yaşanan terör olayları nedeniyle turizm potansiyelini açığa çıkaramayan Van, çözüm süreci kapsamında yaşanan gelişmelerle turizmde hak ettiği yere gelmek istiyor. 

AA


Geri Dön