28 / 03 / 2024

Van'a 50 milyon avroluk yatırım geliyor!

Van'a 50 milyon avroluk yatırım geliyor!

Türkiye'de 65 ilde yatırımı bulunan WILCO Group ile İran'da yatırımları bulunan AIDA Group, cazibe merkezleri programı kapsamında Van'da 50 milyon avroluk ortak yatırım yapma kararı aldı.




Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı 'Yatırım ve Destek Hamlesi Cazibe Merkezleri Programı' Van'da meyvesini vermeye başladı. Türkiye'de 65 ilde yatırımı bulunan WILCO Group ile İran'da yatırımları bulunan AIDA Group, cazibe merkezleri programı kapsamında Van'da 50 milyon avroluk ortak yatırım yapma kararı aldı.


Firmaların genel müdürleri ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt, basın toplantısında, iki firmanın 50 milyon avroluk yatırım için Van'a gelmesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kalkınma Bakanlığının desteğiyle söz konusu yatırımı en kısa zamanda hayata geçirmeyi amaçladıklarını belirten Bozkurt, "Yatırımcılarımız, Sayın Valimiz, Van Ticaret ve Sanayi Odası, OSB sanayicileri ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşmeler gerçekleştirdi. Yapacakları yatırım için biz de kendilerinin hizmetindeyiz." diye konuştu.

2 bin kişiye istihdam sağlanacak

Bozkurt, yapılacak yatırım için OSB'den 100 bin metrekarelik yer tahsisi gerçekleştireceklerini kaydederek, şu bilgileri verdi:





Yeni Şafak



Geri Dön