18 / 04 / 2024

Van'da depremde yıkılan binalardan numune alındı!

Van'da depremde yıkılan binalardan numune alındı!

Van'da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremin ardından Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan ön soruşturma ve hasar tespit çalışmalarında bilirkişi incelemesi tamamlandı



Bina yıkımının en çok olduğu Erciş ilçesinde başlatılan ön soruşturmada savcılık, yıkılan binalardan numune toplattı, deprem yönetmeliğine aykırılıkları tespit ettirdi. Çürük bina soruşturmasında yakınları ölenler, müşteki sıfatıyla ifade verecek. Suçlamaların odağındaki kişilerden de şüpheli sıfatıyla ifade alınacak.

Van ve Erciş Cumhuriyet Başsavcılıkları, Van'da 23 Ekim'de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde yıkılan binalar konusunda hemen harekete geçti. Van Cumhuriyet Başsavcılığı, ilk olarak Van'da sahibi tarafından kolonlarının kesildiği iddia edilen ve yıkılan 7 katlı binayla ilgili soruşturma başlattı. Kent merkezindeki yıkılan diğer binalar da soruşturma kapsamına alındı.

Diğer yandan İstanbul Üniversitesi Doğal Afetler Arama Kurtarma Ekibi, Van depreminin ardından yayımladığı ilk teknik raporunda, hasarlı binaların genelinde beton kalitesinin düşük, betonarme donatı detaylarının hatalı ve işçilik kalitesinin kötü olduğunu yazdı. Raporda, özellikle betonarme elemanlarda elenmemiş dere kumu kullanıldığı vurgulandı.

Zaman


Geri Dön