26 / 04 / 2024

Van'ın yeni otogarı Averek'e yapılmalı!

Van'ın yeni otogarı Averek'e yapılmalı!

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, Van'a yeni yapılacak otogarın yeriyle ilgili açıklamalarda bulundu. İlhan, yeni otogarın Averek yolu yakınlarında yapılması gerektiğini söyledi.



Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, Van'a yeni yapılacak otogarın yeriyle ilgili açıklamalarda bulundu. SP'li İlhan, yeni otogarın Edremit tarafında yapılması halinde Van'ın trafiğini felç edeceğini belirterek, yeni otogarın Averek yolu yakınlarında yapılması gerektiğini anlattı. 

 

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, beraberindeki Edremit İlçe Başkanı Mehmet Bayram ve İpekyolu İlçe Başkanı İdris Aksuna ile birlikte basın açıklaması düzenledi. İlhan, yeni otogarın Edremit'te yapılmasının yanlış olduğunu vurgulayarak. Averek yolu yakınlarında yapılması gerektiğini belirtti. 


Van'ın tüm sorunlarını yakından takip ettikleri ifade eden Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, söz konusu sorunları çözmek için çaba ürettiklerini söyleyerek. "Şuan Van'ın acilen bir otogara ihtiyacı var" dedi. 


"YENİ OTOGAR EDREMİT'TE YAPILIRSA VAN'IN TRAFİĞİ FELÇ OLUR" 

Van'a yeni yapılacak otogar ile ilgili önerisini dile getiren SP'li ilhan, Van Büyükşehir Belediyesi'ne seslenerek, " Otogar yapımı ile ilgili geçmiş belediye döneminde Edremit'te sahile yakın bir yerde otogar yapma konusu dile getirilmişti. Zaten TOKİ'ler, hastane ve hava alanından dolayı trafik konusunda ciddi sıkıntı yaşanıyor. Eğer otogar Edremit İlçesi'nde yapılırsa Van'ın trafiği felç olur. Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak yaptığımız araştırmalar ve çalışmalar neticesinde otogarın çevre yolu güzergahı üzerinde Averek yolu yakınlarında bulunan hazine arazilerinden biri üzerinde yapılmasının uygun olacağı kanaatindeyiz. Tespit ettiğimiz yerler zemin olarak da sağlam yerlerdir. Otogar projesi, çevre yolu projesi ve otogardan şehir merkezine ulaşım yollarının birlikte yapılması gerekmektedir. Büyükşehir'e yakışır bir otogarın önerdiğimiz bölgede biran evvel yapılmasını talep ediyoruz. Büyükşehir yöneticilerinin de bir an evvel icraata geçmesini bekliyoruz" şeklinde sözlerini sonlandırdı.



Van Sesi


Geri Dön