16 / 04 / 2024

Varan'ın arazisine 5 yıldızlı otel yapılacak!

 Varan'ın arazisine 5 yıldızlı otel yapılacak!

Ulaştırma sektöründen çıkan Varan, otelciliğe dört elle sarıldı. Taksim’deki otelini ekimde acacak olan Varan, Yenibosna’daki eski terminalini de 5 yıldızlı otele dönüştürecek.



65 yıl boyunca karayolu ulaşımında hizmet veren ve şubat ayında şirketi Ulusoy’a devrederek sektörden çekilen Varan, otelcilik alanında atağa geçti. Ankara’daki terminal merkezini otele çeviren Varan, Yenibosna’daki terminale de 5 yıldızlı otel yapmaya hazırlanıyor. Mövenpick’in Varan Turizm işbirliği ile hayata geçirdiği  Ankara  Mövenpick Oteli’nin tanıtım toplantısında konuşan Varan Otelcilik Yönetim Kurulu Başkanı Enis Pekuysal, ulaştırma sektöründen çekilmelerinin ardından yatırımlarını turizme yönlendirdiklerini kaydetti.


Yatırım miktarı 50 milyon dolar


Gümüşsuyu’ndaki 7 katlı eski binalarını 15 milyon dolarlık yatırımla 15 odalı butik otele dönüştürdüklerini dile getiren Pekuysal, otelin işletmesi için büyük gruplarla görüşmelerinin devam ettiğini belirterek, otelin 1 ay sonra hizmete gireceğini söyledi. Ankara Söğütözü’ndeki terminal binasını 50 milyon dolar maliyetle 160 odalı otele çevirdiklerini ve işletmesi için ünlü otel zinciri Mövenpick’le el sıkıştıklarını hatırlatan Pekuysal “Yenibosna’daki merkez terminalimize de 50 milyon dolann üzerinde bir yatırımla 5 yıldızlı otel kuracağız. Diğer otellerimizde olduğu gibi bu otelimizin de işletmesi için büyük bir grupla anlaşacağız” şeklinde konuştu.


Mövenpick'in gözü tarihi yarımadada


İstanbul, Ankara ve İzmir’de toplam üç otelin işletmesini yürüten uluslararası otel zinciri Mövenpick Türkiye’de hedef büyüttü. Mövenpick Hotels&Resorts’un Başkan ve CEO’su Jean Gabriel Peres, yeni oteller için Gaziantep, Kayseri, Antalya ve Bursa’da araştırma içinde olduklarını söyledi. İstanbul’da da biri Avrupa, diğeri Anadolu yakasında olmak üzere iki oteli daha hizmete almayı hedeflediklerini aktaran Peres, şunları söyledi:


Hedef 60 milyon TL gelir


“Avrupa yakasındaki ikinci otelimiz için en mantıklı görünen yer tarihi yarımada. Burada bir butik otel açmayı hedefliyoruz. Anadolu yakasındaki otelimiz için ise önceliğimiz Boğaz kıyısı olacak." Türkiye’de 2011 yılında 50 milyon lira gelir elde ettiklerini kaydeden Peres, Ankara’daki oteli himete almalarıyla bu yılın sonunda 60 milyon lira gelir hedeflediklerini söyledi.


Star


Geri Dön