24 / 04 / 2024

Varlık Barışı uygulaması değişti! 30 Eylüle kadar bildirene teşvik verilecek

Varlık Barışı uygulaması değişti! 30 Eylüle kadar bildirene teşvik verilecek

Varlık Barışına ilişkin yeni düzenleme geçtiğimiz Cuma akşamı TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen Torba Kanun Teklifine eklendi. Aslında eski varlık barışı düzenlemesi daha yeni, 30 Haziran gecesi sona ermişti. Peki yeni Varlık Barışı düzenlemesinde neler var? İşte detaylar...



ERKEN BİLDİRENDEN DÜŞÜK VERDİ

Hükümet yeni Varlık Barışı uygulamasında erken bildirimleri teşvik ediyor. 30 Eylül 2022'ye kadar yapılan bildirimlerde varlıkların değeri üzerinden alınacak vergi oranı yüzde 1, Ekim 2022 ila Aralık 2022 arasındaki bildirimlerde alınacak vergi oranı yüzde 2, Ocak ila 31 Mart 2023 arasındaki bildirimlerde yüzde 3 vergi kesilecek.

Yurt dışından getirilen varlıkların banka ve aracı kurumlarda açılacak hesaplarda en az bir yıl tutulması halinde, bildirim esnasında alınan vergi iade edilecek.

Yurt dışındaki söz konusu varlıkların Türkiye'ye getirilebilmesi için vergi mükellefi veya Türk vatandaşı olma zorunluluğu bulunmuyor. Uygulamadan herkes yararlanabilecek.

VERGİ İNCELEMESİ YAPILMAYACAK

Gelir ve kurumlar vergisi mükellefleri, kayıtlarında yer almayan söz konusu varlıkları ve taşınmazlarını vergi dairesine beyan ederek, değerleri üzerinden yüzde 3 vergi ödeyecek ve kayıtlarına alacak.

Mükellef olmayanlar ise varlıklarını banka veya aracı kurumlara yatırmak suretiyle tevsik edecek ve varlıkların değeri üzerinden yüzde 3 vergi ödeyecek.

Varlık Barışı bildirim ve beyanlarından hareketle vergi incelemesi ve tarhiyat yapılmayacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön