23 / 04 / 2024

Varlık Barışı uygulaması değişti! 30 Eylüle kadar bildirene teşvik verilecek

Varlık Barışı uygulaması değişti! 30 Eylüle kadar bildirene teşvik verilecek

Varlık Barışına ilişkin yeni düzenleme geçtiğimiz Cuma akşamı TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen Torba Kanun Teklifine eklendi. Aslında eski varlık barışı düzenlemesi daha yeni, 30 Haziran gecesi sona ermişti. Peki yeni Varlık Barışı düzenlemesinde neler var? İşte detaylar...



Varlık Barışı düzenlemesinin uygulma süresi geçtiğimiz 30 Haziran tarihinde doldu. TBMM'de görüşülen Torba Yasa’ya eklenen önergeyle yeni Varlık Barışı düzenlemesi kabul edildi. Peki Varlık Barışına ilişkin yeni düzenleme neler var, ne gibi teşvikler uygulanacak? İşte detaylar..

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı sosyal medya hesabından yeni "Varlık Barışı" düzenlemesine ilişkin detaylar paylaştı

Bakanlığın paylaşımına göre; yeni Varlık Barışı düzenlemesi TBMM'de kabul edilirken yurt dışı ve yurt içi varlıkların bildirim ve beyanla kayda alınması mümkün hale geldi. Yeni düzenlemeden yararlanmak için son gün 31 Mart 2023 olarak açıklandı.

BİLDİRİLEN MAL VARLIĞI ÜZERİNDEN YÜZDE 3 VERGİ

Yeni Varlık Barışı düzenlemsiyle bireylerin yurt dışında sahip oldukları para, döviz, altın, hisse senedi, tahvil ve diğer menkul kıymetler banka ve aracı kurumlara bildirilerek 3 ay içinde Türkiye'ye getirilebilecek. Devlet bildirilen varlıkların değeri üzerinden yüzde 3 vergi alacak.

Varlık Barışı uygulaması değişti! 30 Eylüle kadar bildirene teşvik verilecek

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön