18 / 04 / 2024

Varyap Finans Merkezi'ndeki A Plus ofis ihtiyacını Meridian for Business'le giderecek!

Varyap Finans Merkezi'ndeki A Plus ofis ihtiyacını Meridian for Business'le giderecek!

Varyap Batı Ataşehir'deki Türkiye'nin ilk yeşil karma projöesi Varyap Meridian'da yaşam başlarken, Grand Tower'da kalan az sayıdaki daire sahiplerini bekliyor. Varyap Meridian'ın bir parçası olan Meridian for Business'te ise satışlar hızla devam ediyor. V



VARYAP, değişimin ve yeniliklerin öncüsü

VARYAP, Varlıbaş Holding’in gayrimenkul geliştirme, inşaat ve müteahhitlik kuruluşu olarak 1975 yılında kuruldu. İş modelinde finansman, inşaat, pazarlama ve satış gibi aşamaları da içeren gayrimenkul geliştirme faaliyetinde önemli bir deneyime sahip. Varyap, toplam 1000 çalışanıyla, alt yükleniciler ve çözüm ortakları dahil 10 binden fazla kişiye doğrudan ve dolaylı istihdam sağlıyor. Varyap, ilkleri gerçekleştirdiği projelerinde, her zaman alanında lider yurt içi ve yurt dışı çözüm ortakları ile işbirliği yapan, gayrimenkul projeleri yanı sıra taahhüt işleriyle de önemli başarılara imza atan, Türkiye’nin lider şirketlerinden birisidir. Hayata geçirdiği tüm projelerde çevreye olan saygısının altım çizen ve yaşamı doğayla buluşturma ilkesiyle hareket eden Varyap’ın öncülük, yenilikçilik, sürdürülebilirlik, tasarımda farklılık, güvenilirlik ve yatırımcısına kazandırmak, tüm projelerinde uyguladığı vazgeçilmez kriterlerdir. Varyap, projeleriyle almış olduğu dünya çapındaki prestijli ödüllere “İnşaat Dalında Türk Patent Endüstrisi 2007 Altın Marka Ödülü” ayrıcalığını da ekleyerek başarılarını taçlandırdı. Varyap’ın bu başarılarının temelinde, şirkette tavizsiz bir şekilde uyguladığı inovasyona öncelik tanıyan yönetim ve insan kaynağı felsefesi yatıyor. Nitekim Türkiye’nin en prestijli üniversitelerden mezun gençler Varyap’ın “Management Trainee” programını tercih etmekte, böylelikle şirketin üstün insan kaynağının sürdürülebilirliği sağlanmaktadır.

Varyap Meridian ödüle doymadı

■  2009 Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri Yarışması’nda, ‘En İyi Gayrimenkul Projesi Ödülü’
■  2009 Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri Yarışması’nda, ‘En İyi Yüksek Bina Ödülü’
■ Overseas Living Dergisi tarafından verilen, ‘2010 En iyi Gayrimenkul Ödülü’
■ Gayrimenkul Ödülleri/Milano 2010’da, ‘Avrupa’nın En İyi Akıllı Şehir Projesi’
■  2010 Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri Yarışması’nda, ‘Türkiye’nin En İyi Mimarisi Ödülü’
■  2010 Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri Yarışması’nda, ‘Türkiye’nin En İyi Yüksek Bina Mimarisi Ödülü’
■ 2010 Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri Yarışması’nda, ‘En İyi Gayrimenkul Web Sitesi Ödülü’
■ 2010 Avrupa Gayrimenkul Ödülleri Yarışması’nda, ‘En İyi Mimari Ödülü’
■ 2010 Avrupa Gayrimenkul Ödülleri Yarışması’nda, ‘En İyi Yüksek Bina Mimarisi Ödülü’
■ 2010  Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri Yarışması’nda, ‘Dünyanın En İyi Mimari Projesi Ödülü’
■  2011 Türkiye’nin En Başarılı Emlak Yatırımları Ödülleri ‘Çok Katlı Konut Kategorisi Birincilik Ödülü’
■ 2011 Türkiye’nin En Başarılı Emlak Yatırımları Ödülleri ‘Yüksek Yapı Kategorisi Birincilik Ödülü

www.varyapmeridian.com Çağrı Merkezi: 444 40 30

İstanbul’un finans merkezi Ataşehir’de  TOKİ  iştiraki Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı esasına göre inşa edilen LEED kayıtlı Türkiye’nin ilk yeşil karma konut projesi Varyap Meridian’da yaşam başlarken, yalnızca Grand Tower’da kalan az sayıdaki dairelerin bu yıl içinde tamamen satılarak, projenin tamamlanması hedefleniyor. İstanbul Finans Merkezi’nin tam karşısında yer alan Varyap Meridian’ın bir parçası olan Meridian for Business’te ise satışlar hızla devam ediyor. Meridian for Business’m bölgenin ilk A Plus iş ve kongre merkezi olduğunu söyleyen Varyap CEO’su Erdinç Varlıbaş, “Meridian for Business, dünyanın en önemli 5 finans merkezinden birisinin yer alacağı bu bölgede eksikliği yoğun olarak hissedilen A Plus ofis ihtiyacını giderecek” dedi.

Sadece Grand Tower kaldı
Varyap’ın sektördeki öncü rolünü gösteren projelerin başında Varyap Meridian’ın geldiğini söyleyen Erdinç Varlıbaş, şöyle konuştu: “Mimari, mühendislik ve tasarım alanlarında birçok ilki gerçekleştiren Varyap Meridian, LEED kriterlerine uygun olarak tasarlanmış Türkiye’de yapılan ilk sürdürülebilir ‘yeşil’ konut projesidir. 107 bin metrekarelik alana yayılan projenin yüzde 90’ı yeşil alandan, yalnızca 13 bin metrekarelik alanı binalardan oluşuyor. Varyap Meridian bütün bu özelliklerinden dolayı 2010’da ‘Dünyanın En İyi Mimari Projesi’ ödülüne layık görüldü. Proje, yüksek rezidanslar, villalar, ofis blokları ve sosyal donatılardan oluşuyor. Ataşehir’de kurulacak olan Finans Merkezi’nin yanıbaşındaki konumuyla daha da önem kazanan proje, dünyanın en değerli karma projelerinden birisi olarak dikkat çekiyor. 2011 yılında başlayan 1. Etap teslimleriyle Varyap Meridian’da yaşam başlarken, gelen yoğun talep sonrasında, Varyap Meridian projesinde sadece Grand Tower’da kalan az sayıdaki dairelerin de bu yıl içinde tamamen satılması ve teslim işlemlerinin tamamlanması planlanıyor.”

Bölgenin iş ve kongre merkezi
Ataşehir’de kurulacak olan yeni İstanbul Finans Merkezi’nin tam karşısında yer alan Varyap Meridian projesinin bir parçası olan Meridian for Business’m ise bölgenin ilk A Plus iş ve kongre merkezi olacağını vurgulayan Erdinç Varlıbaş, şunları söyledi: “Meridian for Business, dünyanın en önemli 5 finans merkezinden birisinin yer alacağı bu bölgede eksikliği yoğun olarak hissedilen A Plus ofis ihtiyacını giderecek. Meridian for Business, yenilikçi mimarisine ilaveten, sunacağı hizmetlerle kullanıcısının sadece işine yoğunlaşabileceği modern bir iş ortamı sağlayacak. Meridian projesindeki diğer ünitelerde olduğu gibi yeşil bina kriterlerine uygun olarak inşa edilen Meridian for Business’da 53 ile 930 metrekare arasında değişen büyüklüklerde 260 adet ofis seçeneği sunuluyor. Meridian for Business içerisinde geniş otoparkın yanı sıra 16 adet asansör, toplantı odaları, kütüphane, medya salonu, spa ve spor merkezi, açık ve kapalı havuzlar, konsiyerj hizmetleri, eğlence ve hobi odaları, turizm acentesi, asistanlık hizmetleri, restoran ve cafe gibi birçok hizmet yer alacak. Satışları hızla devam eden projenin 2012 sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.”

Ataşehir’e bir dünya projesi
Varyap’ın gerçekleştirdiği bir diğer proje olan, Emlak Konut GYO A.Ş ve Varyap-Gap İnşaat Ortak Girişimi ile hayata geçirilen Metropol İstanbul’dan da söz eden Varlıbaş, “Proje, bir rezidans, bir home ofis ve bir ana kule almak üzere toplam 3 kule, içinde 400 metre uzunluğunda bir caddeyi de barındıracak Türkiye’nin en büyük ve en prestijli alışveriş merkezi, 16 salonluk dev sinema kompleksinden oluşan, uluslararası gayrimenkul piyasasını ilgisini üzerinde toplayan dünya çapında bir karma projedir. İstanbul Ataşehir’de kurulacak finans merkezinin şuurları içerisinde yer alan proje, 700 bin metrekarelik inşaat alanı ile 2012’nin en büyük projelerinden biri oldu. Satışa çıkan rezidans ve home-ofis blokları yoğun ilgi gören Metropol İstanbul Ocak-Mart 2012 arasında yatırımcısına daha şimdiden yüzde 10’lara varan kazanç sağladı. Projenin 2015’te tamamlanması planlanıyor” diye konuştu.

Devam ettiği projeler
■ Metropol İstanbul (Varyap-GAP Ortak Girişimi)
■ Varyap Plaza Pendik
■ Erzurum Sağlık Kompleksi
■ Konya Selçuk 500 Yataklı Numune Hastanesi
■Atatürk Öğrenci Yurt Kampüsü
■Van Erçiş 4. Etap Deprem Konutları
■Hatay Kırıkhan Devlet Hastanesi
■Tınaztepe Yerleşkesi Hukuk Fakültesi ve Adalet MYO Binası

Çevreye dost yapıda öncü
■ VARYAP, tüm projelerinde çevreyle uyumlu yapılar  geliştirmeye önem veriyor. Yeşil bina uygulamalarının çok geliştiği ve devlet tarafından kamu binalarında zorunlu tutulduğu Amerika ve İngiltere gibi ülkeleri kendine örnek alan Varyap, Türkiye’de ilk defa bir konut projesinde uluslar arası yeşil bina kriterlerini uyguladı.

Varyap Meridian projesi ABD’deki Çevre Dostu Binalar Derneği USGBC tarafından geliştirilen LEED sertifikasyon kriterlerine uygun olarak tasarlandı ve inşa edildi. Sürdürülebilirlik, etkin su kullanımı, enerji ve atmosfer,kullanılan malzeme ve kaynaklar, iç mekânlarda yaşam kalitesi veyenilikçi tasarım başlıkları altında, her biri üzerinde hassasiyetle  çalışılarak enerji tasarrufu sağlayan, insan sağlığını ve çevreyi önemseyen bir proje  ortaya çıkarıldı. Varyap Meridian ile başlayan bu misyonun, mevcut ve gelecekteki tüm projelerde  de devam ettirilerek çevreyle dost yapılar inşa edilmesi konusunda Varyap’ın liderliğinin  pekiştirilmesi hedefleniyor. Bu doğrultuda, 2012 başında satışına başlanan Metropol İstanbul’da  ofis ve konut binalarında LEED,  alışveriş merkezinde ise İngiliz BREEAM kriterleri uygulandı.

Stadyum inşaatına odaklanıyor
Varyap, yalnızca karma projeler inşa etmekle kalmıyor, stadyum inşaatlarında da dikkat çekiyor. UEFA kriterlerine uyan ilk stadyum olarak hayata geçirilen Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’yı inşa ettiklerini hatırlatan Erdinç Varlıbaş, “52 bin koltuk kapasitesine sahip stadyum, öngörülenden erken teslim edildi. Varyap, stadyum inşaatında deneyimli bir firma olarak, yurt içi ve yurt dışındaki nitelikli diğer stadyum projelerine de sıcak bakıyor” diye konuştu.

4 yıllık performansı
Varyap Meridian (1220 Daire, 14 Villa, 90 Dükkan, 340 Ofis)
Uphill Court Ataşehir (1742 Daire, AVM)
Uphill Court Bahçeşehir (568 Daire, 114 Villa)
Varlıbaş Atapark AVM Trabzon Belediye Hizmet Binası
■ Avrupa Yakası Adalet Sarayı
■ Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena
■ Danıştay Başkanlığı Hizmet Binası
■ Konya Adalet Sarayı
■ Tekirdağ Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü

Hürriyet


Geri Dön