25 / 04 / 2024

Varyap Meridian Contemporary İstanbul'da!

Varyap Meridian Contemporary İstanbul'da!

Varyap, 3 - 6 Aralık 2009 tarihleri arasında uluslararası sanatseverleri bir araya getirecek Contemporary Istanbul'a destek veriyor



Türkiye'nin en önemli çağdaş sanat etkinliği Contemporary İstanbul'a sponsor olan VARYAP, etkinlik kapsamında "Çağdaş Sanat, Çağdaş Yaşam & Varyap Meridian" sloganıyla da bir stant açacak. Bu stantta 10 çağdaş Türk ressamı ve 4 heykeltıraşının Varyap Meriadian'dan esinlenerek meydana getirdiği 14 eser sergilenecek.

Son yıllarda uluslararası  gayrimenkul geliştirme sektöründe en çok kabul gören, bulunduğu doğal ortamla uyumlu tasarım ve uygulama gerektiren "bütünsel sürdürülebilirlik" anlayışını Türk gayrimenkul piyasasına sunan VARYAP, Contemporary İstanbul'a sponsor oldu.

Çağdaş yaşam ve çağdaş sanat Varyap Meridian'da

Türkiye'nin ilk lüks yeşil karma gayrimenkul projesi olan Varyap Meridian'ı çağdaş yaşamın bir diğer vazgeçilmezi olan çağdaş sanatla buluşturmak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında genç kuşağı temsil eden 14 sanatçı birbirinden özel eserlere hayat verdi. Dünyanın dört bir yanında farklı tasarımları ve yeşil binaları ile tanınan St. Petersburg'daki Gazprom Center, Dubai'deki Palm Jebel Ali and Palm Jumeirah Islands ile Pekin'deki Olympic Green Convention Center gibi iddialı projelere imza atan dünyanın sayılı mimarlık bürolarından İngiliz RMJM firması mimarları tarafından projesi çizilen VARYAP MERIDIAN, İstanbul'un siluetinden ilham alınarak tasarlandı. İstanbul'un ikon projelerinden biri olacak bu proje şimdi de 14 sanatçının eserine ilham verdi.

Varyap Meridian ilham verdi 

Bir ilham buluşmasında bir araya gelen sanatçılar, VARYAP MERIDIAN'ın "bütünsel sürdürülebilirlilik" , "İstanbul'un silueti", "Çağdaş yaşam, çağdaş sanatla" ve "Birileri gelir dünyayı değiştirir" mottolarından esinlenerek 4'ü heykel, 10'u yağlı boya tablo olmak üzere 14 eser meydana getirdi. Bu 14 eser ilk olarak Türkiye'nin en etkili çağdaş sanat etkinliklerinden biri olan Contemporary İstanbul'da sergilenecek. VARYAP MERIDIAN projesinin ruhunu yansıtan yağlı boya eserler, çağdaş Türk resminin genç kuşak temsilcilerinden İbrahim Çiftçioğlu, Alp Tamer Ulukılıç, Zeynep Dilek Çetiner, Mehmet Çetiner, Funda İyce, Volkan Coşkun, Ekrem Kadak, Aslı Özok, Burçin Erdi ve Pelin Özgeçen tarafından 60x100 cm ölçülerinde yapıldı. Stantta ayrıca çağdaş heykeltıraşlardan Bülent Demirağ, Ebru Akıncı, Korkut Sönmez ve Arzu Parten'in 4 adet 170 cm yüksekliğindeki mermer, ahşap ve metal malzemelerden yapılmış heykelleri sergilenecek.

VARYAP'ın meydana getirdiği projelerde, çağdaş yaşam sanatının tüm öğelerini bir araya getirdiğini ifade eden VARYAP CEO'su Erdinç Varlıbaş, "Sergilenen eserlerin ilham kaynağı ve Türkiye'nin ilk lüks yeşil konut projesi olan VARYAP MERIDIAN, yenilikçi sürdürülebilir yeni nesil yaşam konsepti ile yüzde 90 yeşil alandan oluşan bir proje. Renklerini İstanbul'un günbatımından alan dünyanın ilk ve tek renk değiştiren bir dış cepheye sahip ve bizce İstanbul'u dünyayla buluşturan mimari bir başyapıt. VARYAP olarak, topluma kazandırılan her bir sanat eserinin insanlığa ve yaşama sunulan değerler olduğuna ve bir toplumda değerlerin varlığının da onlara verilen destekle büyüyüp geliştiğine inanıyoruz. Contemporary İstanbul'da da inançlarımızın, varlığımızın ve düşündüklerimizin ifadesi olan sanatla ve onları var eden sanatçılarla yola çıktık" diye konuştu.  
 
 Türkiye'nin ilk ve tek lüks yeşil karma projesi

Türkiye'nin ilk ve tek yüksek standartlı yeşil gayrimenkul projesi VARYAP MERIDIAN bulunduğu çevre ve doğal ortamla uyumlu tasarım ve uygulama gerektiren "bütünsel sürdürülebilirlik" anlayışı ile inşa ediliyor. Türkiye'nin yeni finans merkezi olan Anadolu Yakası Ataşehir'de son büyük arsasında "LEED" kriterlerine göre yapılan karma proje kapsamında 1500 konut, 5 yıldızlı otel, iş merkezi, ticaret ve sosyal alanlardan oluşuyor. Toplam 107 bin metrekarelik alana yayılı olan VARYAP MERIDIAN'ın yüzde 90'ı yeşil alandan, 13 bin metrekarelik alanı ise binalardan oluşacak. Tüm dünyada "Gayrimenkul'ün Oscarları" olarak bilinen Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri (International Property Awards) yarışmasında Avrupa'nın En İyi Gayrimenkul Projesi ve En İyi Yüksek Bina kategorilerinde ödül alan VARYAP MERIDIAN'da yaşam 2011'de başlayacak.

0216 574 30 00

www.varyap.com.tr

[email protected] 

İlgili haber

Varyap Meridian'de 191 bin TL'ye!

 


Geri Dön