28 / 03 / 2024

Varyap Meridian proje farkıyla öne çıkacak

Varyap Meridian proje farkıyla öne çıkacak

İstanbul Ataşehir'de 2009 yılında Varyap Meridian projesine başlayan Varyap, diğer yandan, Seyrantepe Spor Kompleksi ve Avrupa Yakası Adalet Sarayı projesini gerçekleştiriyor.



İstanbul Ataşehir'de 2009 yılında Varyap Meridian projesine başlayan Varyap, diğer yandan, Seyrantepe Spor Kompleksi ve Avrupa Yakası Adalet Sarayı projesini gerçekleştiriyor. Varyap, 2010'da gayrimenkul projeleri yanında kamu projelerine de devam edecek.

Dünya'da olduğu gibi Türkiye'de de henüz krizin etkilerinden uzaklaşılmadığını belirten Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, krizin etkilerini en aza indirmek ve avantajlı konuma geçmek için daha farklı işler ve tasarımlarla müşterilere ürünleri, farklı pazarlama yöntemleriyle sunmayı tercih ettiklerini söyledi. 200'e yakın alt sektörle birlikte inşaat sektörüne yönelik KDV düzenlemelerinin sektörün toparlanmasında etkili olacağını savunan Varlıbaş, "Ekonomiye bu kadar katkısı olan bir sektörde istihdam yönünde bazı kolaylıklar sağlanırsa daha fazla imkân yaratılacağını düşünüyoruz. İnşaat ve inşaat malzemeleriyle ilgili KDV düzenlemeleri sektörün daha çabuk toparlanmasını sağlar. Arsa teminindeki KDV`nin asgariye indirilmesi de gelişme sağlar. Ruhsatla ilgili formalitenin ve harçların azaltılması yine olumlu bir gelişme olarak değerlendirilebilir" dedi.

Varyap Meridian yeni bir soluk getirecek
Şu anda Türkiye'de başlamış ama tamamlanamamış birçok proje bulunduğuna işaret eden Varlıbaş, bazı bölgelerde proje kirliliği oluştuğunu bu bölgelerde sektörün toparlanmasını beklemenin hayal olduğunu kaydetti. Varlıbaş, Varyap'ın projelerindeki gibi özel lokasyonlarda farklılık arz eden projelerin rekabet kabiliyetine sahip olabileceğine değinerek, konut sektöründe iş yapanların çok kısa zamanda büyük bir düzelme beklemelerinin aldatıcı olacağını belirtti.

İstanbul Ataşehir'deki devam eden Varyap Meridian projesinin yanı sıra Afyon'da Termal Otel, İstanbul Pendik'te alışveriş merkezi projelerinin yapımına başlayacaklarını açıklayan Varlıbaş, inşaatı devam etmekte olan Trabzon Atapark Alışveriş Merkezi'ni 2010 yılının Mayıs ayında tamamlayacaklarını açıkladı. Varlıbaş, bu projeler dışında Seyrantepe Spor Kompleksi ve Avrupa Yakası Adalet Sarayı inşaatlarını da 2010 yılı içerisinde tamamlayacaklarını belirterek, "Yine Tekirdağ Ceza İnfaz Kurumu Kampusu ve  Ankara  Danıştay Başkanlığı Hizmet Binası'nın inşaatları devam ediyor. Varyap olarak gayrimenkul sektörüne yeni bir güç ve anlayış getiren örnek projelere imza attık ve sektöre yenilikler getirmeye devam edeceğiz. Yakın gelecekte gayrimenkul sektöründe bir dönüm noktası oluşturacağını düşündüğümüz Varyap Meridian projemizle birlikte, Varyap olarak büyümemizi sürdürürken, sektörü de özellikle çevresel sürdürülebilirlik açısından yeni bir evreye taşıyacağımızı düşünüyoruz" dedi.

2010'da gayrimenkul projelerinin yanı sıra kamu projelerinin de devam edeceğini ifade eden Varlıbaş, "Bu alanda da büyümeyi ve daha farklı projelerde bulunmayı düşünüyoruz. Kamuyla iş yapmanın kısmen zorlukları vardır. Ancak bu zorlukları başarıya ve avantaja dönüştürme yolunda tecrübeli olduğumuzu düşünüyoruz" dedi.

Süleyman Varlıbaş, özel lokasyonlarda farklılaşan projelerin rekabet avantajına sahip olacağını söyledi. Varlıbaş, 2010'da gayrimenkul projelerinin yanı sıra kamu projelerine de ağırlık vereceklerini söyledi.

Sabah Emlak

 


Geri Dön