29 / 03 / 2024

VastNed İstiklal Caddesi'nde 5 tane bina aldı

VastNed İstiklal Caddesi'nde 5 tane bina aldı

Hollanda merkezli yüzde 100 halka açık olan gayrimenkul yatırım ortaklığı VastNed başta İstiklal Caddesi olmak üzere İstanbul'un önemli caddelerinde bina topluyor...



Daha önce İstiklal Caddesi'nde aralarında tarihi Hasan Bey Apartmanı'nın da yer aldığı 4 binayı satın alan VastNed, son olarak İstiklal Caddesi'nde Galatasaray Meydanı'ndaki Yapı Kredi Bankası'na ait binanın yüzde 42'sine denk gelen B Blok'u 29.5 milyon euroya satın aldı. 2013 yılına kadar Türkiye'de 200 milyon euroluk yatırım gerçekleştirmeyi planlayan VastNED'in son satın almayla birlikte 2007'den bu yana yaptığı toplam yatırım tutarı 90 milyon euroyu aştı.

DÜNYA MARKALARI SIRADA
VastNed CEO'su Reinier Gerrevink "Bu satın almayla gelişmekte olan 5'inci ana pazarımız olan Türkiye'deki stratejik büyümede önemli bir yol katediyoruz. Bizim yakın zamanda İstanbul'un kalbinde satın aldığımız binalar için Avrupa ve Amerika'nın önde gelen perakende markaları mağaza açmak için sıraya giriyor" diye konuştu. VastNed Türkiye Genel Müdürü Bora Karlı'da, "VastNed Türkiye'ye 2007'de Bomonti'de Elysium Shoop'u satın alarak girdi. Şu anda İstanbul'da 5'i İstiklal Caddesi'nde 2'si Bahariye Caddesinde olmak üzere 7 bina satın aldık. Bu binaların alt katlarını mağaza olarak, üst katlarını ofis olarak kiralayacağız" dedi.
Sabah/Bülent Yoldaş

Basında yer alan diğer haberler:

Alışveriş caddelerinden ‘alış’ yapıyorlar
İstiklal Caddesi Galatasaray Meydanı’ndaki Yapı Kredi Bankası’na ait binanın yüzde 42’sine denk gelen B Blok’u 29.5 milyon euro’ya satın alarak İstanbul'daki gayrimenkul sayısını yediye çıkaran Hollanda Merkezli VastNed, bir kez daha Türkiye’de kalıcı olduğu mesajını verdi. Kuruluş, şu anda Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde iki, Kadıköy Bahariye Caddesi'nde beş binanın sahibi.

VastNed Türkiye Genel Müdürü Bora Karlı yaptığı açıklamada Hollanda’nın Türkiye’yi uzun yıllar önce keşfettiğini ve farklı iş kollarından firmaların faaliyet gösterdiğini belirterek, “Firmamız Hollanda başta olmak üzere Belçika, Almanya, Hollanda, Fransa, İspanya ve Portekiz’de faaliyet gösteriyor. Batı Avrupa’dan başka sadece Türkiye’ye yatırım yapıyor” dedi.

200 milyon euro'luk Türkiye planı
Firma olarak 2013 yılına kadar Türkiye’ye 200 milyon euro yatırım yapmayı hedeflediklerini vurgulayan Karlı, “Kişilikli, tarihi, yaşanmışlığı ve hatırası olan bölgelere yatırım yapmayı tercih ediyoruz. Binaları aldıktan sonra içeride tadilat yaparak kiralıyoruz. Bir binaya yaptığımız yatırım 16-17 yılda çıkarabiliyoruz. Biz, Türkiye’de kalıcıyız. Genç ve dinamik bir nüfusu var. Son zamanlarda projeksiyonlar Türkiye’ye çevrildi. Yatırımların arkasıgelecek" dedi
Diğer yandan, İstanbul'da sayıları giderek artan AVM'lerdeki gayrimenkullerin ilgi alanlarına girmediklerine dikkat çeken Karlı, "Başka ülkelerde AVM’lerden de gayrimenkul yatırımı yapıyoruz ama Türkiye’de böyle bir uygulamamız yok. Türkiye’de yeni AVM’lerle ilgilenmiyoruz" diye konuştu.


Geri Dön