25 / 04 / 2024

Vatandaş evlere kapandı e-ticaret satışları patlama yaptı! Bir yılda %69 büyüdü…

Vatandaş evlere kapandı e-ticaret satışları patlama yaptı! Bir yılda %69 büyüdü…

Küresel ekonomide gerileme görülmesine rağmen e-ticaret piyasası altın çağına devam ediyor. Küresel E-Ticaret Büyüme Tahminleri raporuna göre e-ticaretin toplam ticaret içindeki payının bu yılın sonunda yüzde 22’ye ulaşacağı tahmin ediliyor.



E-ticaret korona virüs salgınının etkisiyle başlayarak hızla büyüdü ve herhangi ekonominin durağanlaşmasına karşın yükselme potansiyelini koruyor.


ABD merkezli yatırım bankası Morgan Stanley’in haziran ayında hazırladığı Küresel E-Ticaret Büyüme Tahminleri raporunda 2019 yılında küresel ticaretin yüzde 19’una karşılık gelen e-ticaretin 2021 yılındaki payının yüzde 21’e ulaştığı ve bu yılı yüzde 22’yle kapatacağı öngörülüyor.


Morgan Stanley uzun vadede e-ticaret pazarının gelişme potansiyeli barındırdığını söylerken, hacmin bugünkü 3,3 trilyon dolarlık değerinin 2026 yılında 5,4 trilyon dolara kadar yükselebileceği ifade ediyor. 


Konu hakkında değerlendirmeler yapan GKC Technology Kurucusu Baha Gökce, “E-ticaretin makroekonomik sorunlara rağmen büyümeyi sürdürmesi, tüketici alışkanlıklarının tamamen değiştiğine işaret ediyor. Öte yandan bu büyüme, sektördeki rekabeti de canlandırıyor. GKC Technology olarak şirketlerin artan rekabet ortamında rakiplerinden ayrışmalarını kolaylaştıracak teknolojiler geliştiriyoruz” açıklamasında bulundu.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön